Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Το "τρομοδέμα" στο Χολαργό οδηγεί σε νέα γιάφκα - Ποιούς παρακολουθεί η Αντιτρομοκρατική - Απλοί άφθαρτοι άνθρωποι έχουν στρατολογηθεί


- Τα αποτυπώματα που ανακάλυψε η αστυνομία στο τρομο-δεμα που εστάλη στην Πρόεδρο Εφετών στις αρχές Ιουνίου
- Παρακλάδι της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” βλέπει η αστυνομία πίσω από το δέμα
- Σε διακριτική παρακολούθηση έχουν τεθεί οι ύποπτοι
- Η αναφορά του Χρήστου Τσάκαλου στην επίθεση σε παλιότερο κείμενό του από τις φυλακές

Σε καλό δρόμο είναι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με πληροφορίες, για το τρομο-δέμα που είχε σταλεί αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών, Ισιδώρα Πόγκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί των εργαστηρίων που ερεύνησαν το τρομο-δέμα, που παρελήφθη ατόφιο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εντόπισαν δυο αποτυπώματα διαφορετικών προσώπων, αλλά και γενετικό υλικό.

Και τα τρία ευρήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι αταυτοποίητα κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον οι κατασκευαστές ή οι αποστολείς του φονικού τρομο-δέματος δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις Αρχές για το παραμικρό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο το τρομο-δέμα να κατασκευάστηκε εν μέρει, ακόμα και στις φυλακές και να ολοκληρώθηκε σε άλλο χώρο και επίσης αυτοί που ολοκλήρωσαν την συνδεσμολογία, παράλληλα να το ταχυδρόμησαν, με παραλήπτη την Πρόεδρο Εφετών και το σπίτι της στο Χολαργό.

Κατά συνέπεια, όλη αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει την ύπαρξη χώρου, δηλαδή γιάφκας, που τουλάχιστον θα έχει αποθηκευμένα εκρηκτικά και υλικά κατασκευής βομβών. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη ενέργεια, πως έχουν να κάνουν με κάποιο παρακλάδι της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” αποτελούμενο όμως από άφθαρτα μέλη, δηλαδή ανθρώπους που δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν, πως οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε κάποιους υπόπτους, οι οποίοι και έχουν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι έχουν σχέση με το τρομο-δέμα που εστάλη αρχές Ιουνίου στην Πρόεδρο Εφετών και περιείχε τρία μασούρια με άγνωστη εκρηκτική ύλη, βίδες, καρφιά και ξυραφάκια, ενώ η συνδεσμολογία του ήταν πανομοιότυπη με δέμα-βόμβα που είχε στείλει το καλοκαίρι του 2014 η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Μάλιστα αναφορά στην αποστολή του τρομο-δέματος έκανε και ο Χρήστος Τσάκαλος, ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της “Συνωμοσίας”, ο οποίος σε κείμενο του μέσα από τις φυλακές και με τίτλο “Οδοιπορικό μνήμης” κάνοντας λόγο για την κινητοποίηση μερίδας του Αναρχικού κινήματος αναφέρει χαρακτηριστικά: “....έγιναν επιθέσεις σε νομικούς στόχους, τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, στάλθηκε πακέτο-βόμβα σε δικαστικό που είχε απορρίψει αίτηση αποφυλάκισης συγγενή των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και φάνηκε ότι κάτι ξεκινά να κινείται…”

Θεοδόσης Πάνου
http://www.newsit.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Οι νέοι "Πυρήνες" πίσω από τη βόμβα στην Εφέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom