Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο (φωτο & βίντεο)

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο,Μάνη και Ναύπλιο

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φαράκλα της βόρειας Εύβοιας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλησιάζει την κωμόπολη της Λίμνης. Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης. 

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές. 

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται από το απόγευμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Δήμαρχος Λίμνης: Σε επιφυλακή όλο το βράδυ και ο δήμος
Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες. Αντίθετα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Νίκος Τόσκας: Στόχος να μην επεκταθεί στα νότια η φωτιά
«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια», τόνισε σε αποκλειστική δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ΄όπου παρακολουθεί την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Μέχρι τη δύση του ηλίου», πρόσθεσε ο κ.Τόσκας, «έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, παρ' ότι έχει φτάσει πολύ κοντά.

Η εικόνα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα
Σε εξέλιξη από αργά το μεσημέρι, εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σαχτούρια του Ρεθύμνου και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό 'Αγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις Μέλαμπες. Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πυρκαγιά στη Μάνη
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα. Η φωτιά εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να έχει απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά στο Ναύπλιο
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ναυπλίου για την κατάσβεση καθώς από τους ανέμους η πυρκαγιά πήρε αμέσως διαστάσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική έκταση δίπλα από την γέφυρα Ραμαντάν, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος Η πυρκαγιά σε κάποια σημεία πέρασε τον δρόμο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου προς τον υδροβιότοπο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη από την αστυνομία.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom