Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ! ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Μετά την προσβλητική για τους εργαζόμενους και ακραία φιλεργοδοτική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο Υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κωνσταντόπουλος σχετικά με την προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση
και η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα esos.gr, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χ. Σαρρής συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον κ. Δ. Κωνσταντόπουλο και το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Π. Βεντήρη, πρώην.. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.


​Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ζήτησαν εξηγήσεις για το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Κωνσταντόπουλου καθώς, λίγες εβδομάδες πριν, σε συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Παιδείας είχε εκφράσει διαφορετική άποψη σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με μέλη του Τομέα Παιδείας, διαπίστωσε ότι αυτά δεν συμφωνούσαν με την ανακοίνωση που εκδόθηκε! Προέκυπτε λοιπόν το ερώτημα πώς εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση από τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας χωρίς να συμφωνούν με αυτή τα μέλη του!

​Μέσα σε λίγα λεπτά εκτυλίχθηκαν μπροστά μας τα εξής απίστευτα: Ο κ. Κωνσταντόπουλος διάβαζε ταυτόχρονα την ανακοίνωση που εκείνος εξέδωσε καθώς και εκείνη που δημοσίευσε το esos.gr και διαπίστωνε ότι επρόκειτο για άλλη ανακοίνωση! 

Στο σημείο αυτό πήρε πάνω του την υπόθεση ο κ. Βεντήρης ο οποίος είπε τα εξής: «Εγώ έφτιαξα την ανακοίνωση με το Κόμμα. Συμφωνούμε με τη ρύθμιση, αλλά δεν θέλουμε να την υποστηρίξουμε διότι έτσι θα στηρίξουμε το Φίλη, ο οποίος πρέπει να φύγει!!». Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ είπε: «Κι εσύ με αυτά που κάνεις προσπαθώντας να προωθήσεις τα εργασιακά σου, στηρίζεις το Φίλη!!». 

Ο κ. Κουρουτός, ιδιαίτερα εκνευρισμένος του απάντησε: «Δηλαδή να αφήσω τους συναδέλφους μου στον Καιάδα που τους έριξε ο Αρβανιτόπουλος για να μην φανεί καλός ο Φίλης; Πώς τολμάς και τα λες αυτά;». Η συνάντηση διεκόπη με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον συνεχώς προκλητικό Π. Βεντήρη ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση.

​Τα παραπάνω δεν αναδεικνύουν μόνο μια παραθεσμική λειτουργία. Δείχνουν και τη νοοτροπία κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν οι εργαζόμενοι απολύονται αναιτιολόγητα και ζουν σε καθεστώς εργασιακής γαλέρας. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν η ιδιωτική εκπαίδευση μαστίζεται από μαύρη εργασία, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή. 

Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν το Δημόσιο αγαθό της Εκπαίδευσης νοθεύεται και ποδοπατείται βάναυσα από ορισμένους ιδιοκτήτες που πωλούν τίτλους σπουδών σαν να πωλούν ραπανάκια στον πάγκο της λαϊκής. Τους ενδιαφέρει μόνο να ξαναβρεθούν στην εξουσία. Όχι βέβαια για να βοηθήσουν το λαό. Αυτό τους είναι αδιάφορο όπως είδαμε. Τους συναρπάζει μόνο η εξουσία και τα προνόμιά της.

​Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Κι όσο για το αν το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, ιδού η Ρόδος: τη Δευτέρα ξεκινά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Θα τη στηρίξει; Ή θα προτιμήσει να ταχθεί στο πλευρό της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης συντεχνίας του εργοδοτικού χώρου, αυτής των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

από  NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom