Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Άνοιξε πυρ ο Βαρουφάκης μετά την έκθεση του ΔΝΤ - Οι δηλητηριώδεις αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτησε την απόλυση 3 προσώπων


- Ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντάει στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και στις παραδοχές του ΔΝΤ
- Άφησε αιχμές για την Ένωση Κεντρώων που ψήφισε κατά της εξεταστικής, λέγοντας χαρακτηριστικά “το μικρό κόμμα που είναι αγκαλιά με την τρόικα”
- Κάλεσε το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν να απολύσουν όλους τους αξιωματούχους τους που στρίμωξαν την Ελλάδα σε αυτά τα “βασανιστήρια”
- Μίλησε για συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα και ουσιαστικά πως η τρόικα επέβαλε την εκδίωξη του από την ελληνική κυβέρνηση

Μετά την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συστήσει Εξεταστική για την περίοδο του 2015 όπου ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης ήταν επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και είχε την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και τις παραδοχές του ΔΝΤ, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανήλθε μέσω του προσωπικού του blog.

Αναφορικά με την Εξεταστική για το σχέδιο Β και τα capital controls ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως είναι οι υποστηρικτές της τρόικα, αλλά δεν είναι και οι μόνοι, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε πως η τρόικα τον είχε απειλήσει με κλείσιμο τραπεζών την τρίτη κιολας ημέρα στο υπουργείο.

Χαρακτήρισε τα μέλη της τρόικα κλασικούς τραμπούκους που ήταν εξαιρετικά πρόθυμη να κατηγορήσει τα θύματά της και να δυσφημήσει όποιον τολμάνει να αντισταθεί στους τραμπουκισμούς της.

Όπως έχει ξαναπεί, έγραψε πως είναι πρόθυμος να τους αντιμετωπίσει σε οποιονδήποτε χώρο, όπως ένα αμφιθέατρο, έναν τηλεοπτικό σταθμό ακόμα και μία δικαστική αίθιουσα. Μάλιστα, όπως γράφει χαρακτηριστικά "στο τέλος δείλιασαν και η κοινοβουλευτική διαδικασία ηττήθηκε, καθώς μερικοί από εκείνους (ένα μικρό κόμμα, το οποίο είναι συνήθως αγκαλιά με την τρόικα) ψήφισαν κατά. Αυτή η αναφορά στο μικρό κόμμα από τον Γιάννη Βαρουφάκη δεν αποκλείεται να αποτελεί αιχμή για την Ένωση Κεντρώων.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΔΝΤ λέγοντας πως είναι μία σκληρή έκθεση που δεν αφήνει καθόλου χώρο για αμφισβήτηση των χυδαίων πολιτικών και την ένοπλη διπλωματία που χρησιμοποίησε η τρόικα.

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτή βάζει σε πολύ δύσκολη θέση το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν και έδωσε δύο δρόμους για να αντιμετωπιστεί μία τέτοια έκθεση. Όπως είπε αυτά τα τρία όργανα είτε θα πρέπει να απολύσουν τους αξιωματούχους του ή να μην κάνουν τίποτα με αποτέλεσμα να δυσαρεστήσουν ακόμα περισσότερους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Χωρίς να κατονομάσει, δήλωσε πως όσο ήταν στο υπουργείο "διαπραγματευόμενος με τέτοιους τύπους τα φιλικά προς την τρόικα μέσα (ή καλύτερα τα εξαρτώμενα από την τρόικα) επιχειρηματολογούσαν πως δεν είμαι κατάλληλος να κάνω αυτές τις διαπραγματεύσεις επειδή είχα τολμήσει να υπαινιχθώ πως, από το 2010 έως το 2014, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν υπέβαλαν σε δημοσιονομικά βασανιστήρια την Ελλάδα προκαλώντας μια μη αναγκαία Μεγάλη Ύφεση ως αποτέλεσμα της βίαιης επιβολής μακροοικονομικά ανίκανων πολιτικών. Τα συστημικά μέσα ισχυρίζονταν ότι ο υπουργός Οικονομικών ενός μικρού, χρεοκοπημένου έθνους το οποίο υποβάλλεται σε βασανιστήρια από τους πανίσχυρους αξιωματούχους της Τρόικα δεν μπορεί να πει, δημόσια ή κατ' ιδίαν, πως το μικρό χρεοκοπημένο έθνος υπόκειται σε βασανιστήρια".

Σημειώνει πως η τρόικα κατάφερε να επικρατήσει του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει έτσι εκδιώχθηκε ο ίδιος από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως απαιτείται μια "άμεση συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά επίσης από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, των οποίων οι αξιωματούχοι ενθάρρυναν το ΔΝΤ για την δημοσιονομική πίεση προς την Ελλάδα. Αλλά μια απολογία και ένα συνολικό mea culpa από την τρόικα είναι εντελώς ανεπαρκή. Πρέπει να συνοδευτεί με την άμεση απόλυση τουλάχιστον τριών αξιωματούχων.

Πρώτος στη λίστα είναι ο κ. Πολ Τόμσεν, ο πρώτος υπεύθυνος του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα του οποίου η μεγάλη αποτυχία οδήγησε (σύμφωνα με τις αναφορές του ίδιου του ΔΝΤ δεν έχει υπάρξει άλλως που να επιβλέπει τόσο καταστροφικό πρόγραμμα) σε προαγωγή ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Πολύ κοντά στη δεύτερη θέση είναι ο κ. Τόμας Βίζερ, πρόεδρος του EuroWorkingGroup, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε κάθε πολιτική και κάθε κτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα τη θυσία της Ελλάδας και την ατίμωση της Ευρώπης. Με την ελπίδα να τους συναντήσει και ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο, τα αποτυπώματα του οποίου βρίσκονται στα όργανα των βασανιστηρίων. Τέλος, ένας κύριος που οι Ιρλανδοί φίλοι μου γνωρίζουν καλά, ο κ. Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom