Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Περί επίσκεψης Τσίπρα στην Πάρο


του Δ.Μ.Μ.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας μας, κ. Α. Τσίπρα, είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Πάρο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Μέσα από την αρθρογραφία μας όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε καμία πολιτική συμπάθεια για τον πρωθυπουργό.
Άλλο όμως αυτό και άλλο η επίσκεψη. Μία επίσκεψη πρωθυπουργού είναι γεγονός, για τον οποιοδήποτε τόπο, πόσο μάλλον για το νησί μας, που για να βρούμε ανάλογη επίσκεψη πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. Τσίπρας έρχεται στο νησί μας για να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο. Κίνηση ορθή, καθώς κάθε έργο όπου και αν γίνεται εγκαινιάζεται πάντα από την πολιτική αρχή που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στην εξουσία. Παραδείγματα ουκ ολίγα για έργα στο παρελθόν που άλλοι οραματίστηκαν, άλλοι βρήκαν τις χρηματοδοτήσεις, άλλοι τα δημιούργησαν και άλλοι ήταν σε πρώτο πλάνο στο κόψιμο της κορδέλας. Αυτά συμβαίνουν πάντα και θα συμβαίνουν.

Η πολιτική που ακολουθήθηκε σε τοπικό επίπεδο για την επίσκεψη Τσίπρα δεν ήταν η ορθή. Δε θα ήθελα να επεκταθώ στο χαζό καπέλωμα που πήγε να δημιουργηθεί για τα εγκαίνια του αεροδρομίου, αφού ζούμε γιορτινές μέρες για τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 25/7/16. Απλά, θα γράψω ότι οι ενέργειες δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και λίγο έλειψε να μας εκθέσουν.

Η σημερινή κυβέρνηση θέλουμε δε θέλουμε θα συνεχίσει να υπάρχει έως τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Το να ανοίγεις προηγούμενα για το κόψιμο μιας κορδέλας, προσωπικά το βρίσκω αστείο.

Σοβαρό θα έβλεπα να είχαν παρθεί αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο όταν π.χ. έγινε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας ή όλα τα απίθανα οικονομικά μέτρα που ουσιαστικά πτώχυναν βίαια την κοινωνία μας.

Ακόμα, πιο αστείες βλέπω τις δηλώσεις του στυλ: «ο κ. Τσίπρας είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στο νησί μας» κλπ. Όποιος θέλει πάει να τον δει όποιος δε θέλει κάθεται στο σπίτι του, όπως θα κάνω εγώ…

Σε ορισμένους διαφεύγει (;) ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν είναι δοτός, αλλά ψηφισμένος από τον ελληνικό λαό. Ένας λαός που θα τον κρίνει στις εκλογές για το αν θα τον στείλει στην αντιπολίτευση ή όχι. Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν και όχι τα τσιτάτα «δε σε θέλουμε στο νησί μας».

Μεταξύ μας η υπόθεση «νέο αεροδρόμιο Πάρου» δεν τελείωσε. Μην ξεχνούμε ότι αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι το αεροδρόμιο που αξίζει για μία τοπική οικονομία που μπορεί να «εκτοξευτεί» αν μπορέσουμε να υποδεχόμαστε μεγαλύτερα αεροσκάφη. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε να υποχρεώσουμε την πολιτική εξουσία να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες της για το νέο αεροδρόμιο Πάρου.

Δ.Μ.Μ.
http://fonitisparou.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Το ανέκδοτο της ημέρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφτιαξε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom