Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς ζητάει από τον εισαγγελέα το φίμωμα κάθε φωνής κριτικής και ελέγχου


«Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται». Άρθρο 14 παράγραφος 2 του Συντάγματος της Ελλάδας.

«Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση». Άρθρο 5Α παράγραφος 1 του Συντάγματος της Ελλάδας.


Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης έχουν όμως φαίνεται διαφορετική άποψη. «Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα». Και «οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα στην πληροφόρηση» !!!!

Με την υπ’αριθμό 24439/18-7-2016 επιστολή του προς τον εισαγγελέα Ν. Κεφαλληνίας (διαβάστε την ολόκληρη παρακάτω) , ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στην ουσία ζητάει την κατάργηση της ελευθεροτυπίας και ταυτόχρονα του δικαιώματος των δημοτών της Κεφαλονιάς στη πληροφόρηση.

Στο δελτίο τύπου του Δήμαρχου μετά την επίσκεψή του στο γραφείο του Εισαγγελέα , δεν αναφέρεται ότι τα «παράπονα» ήταν αποκλειστικά και μόνο για το kefaloniapress αλλά ότι ζήτησε από τον εισαγγελέα να παρέμβει στο «παραδημοσιογραφικό κύκλωμα» του νησιού. Γιατί απέκρυψε την αλήθεια από τους δημότες και το δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δεν είχε τα κότσια να πει ότι μοναδικός στόχος του είναι το Kefaloniapress;

Ο κ. Δήμαρχος σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα αυτοδιοικητικά και νομικά χρονικά της χώρας καταφεύγει στον εισαγγελέα για να φιμώσει την ελεύθερη γνώμη των δημοτών.

Αν και αναφέρει ότι «η Ελένη Χιόνη με τις πρακτικές και τις μεθόδους παραβιάζει ευθέως την έννομη τάξη» (πως?) και ταυτόχρονα «πλήττεται η τοπική κοινωνία στο σύνολό της» (πως?) , δεν προσφεύγει στην ποινική δίωξη της διαχειρίστριας του Kefaloniapress, αλλά καταθέτει επιστολή στον εισαγγελικό λειτουργό «να προβεί σε αυστηρές συστάσεις στην διαχειρίστρια του Kefaloniapress» (!!!!)

Και βεβαίως ο κ. Εισαγγελεύς καλεί την Ελένη Χιόνη τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του για της διαβιβάσει τα «παράπονα» του Δήμαρχου. Θυμάστε την εποχή του «περάστε για υπόθεσή σας» των Πατακο-Παπαδόπουλων ; Ε! Αυτή την εποχή φαίνεται να θέλει να επαναφέρει ο Δήμαρχος στην Κεφαλονιά . Ή μπορεί να ζήλεψε τη δόξα του Σουλτάνου της Τουρκίας που ζητά να κλείσουν 42 μέσα ενημέρωσης και να συλληφθούν καμιά 100αριά δημοσιογράφοι επειδή του κάνουν κριτική.

42 ολόκληρα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα ένας Δήμαρχος, ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς, ζητάει, ουσιαστικά απαιτεί, από τον εισαγγελέα την κατάλυση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος , διασύροντας έτσι το νησί μας, την ιστορία του και τον πολιτισμό του στο πανελλήνιο.

Χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και τον θεσμικό ρόλο του Δημάρχου, «πιέζει» τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό να «συνετίσει» , «να φιμώσει» το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε δημότη να ασκεί έλεγχο και κριτική στην εξουσία, με όποιο μέσο διαθέτει!

Γιατί είναι προφανές ότι ο κ. Παρίσης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς,

αφού δεν καταφεύγει στην δικαιοσύνη για να αποκατασταθεί η διασαλευθείσα (κατά την γνώμη του) έννομη τάξη,

αφού δεν ζητεί την ποινική δίωξη του Kefaloniapress

αφού απλά …. ενημερώνει τον εισαγγελέα για την άποψή του περί λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας,

ένα και μοναδικό στόχο έχει : Την τρομοκράτηση των μέσων ενημέρωσης για να σταματήσουν την κριτική και τον έλεγχο στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Η αποκάλυψη από το περιοδικό HOT DOC της 62σελιδης καταγγελίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στις ελεγκτικές αρχές για κακοδιαχείριση στο Δήμο Κεφαλονιάς , έπεσε σαν κεραυνός στο δημαρχιακό μέγαρο και έσπειρε τον πανικό στη δημοτική αρχή. Η αναδημοσίευση του σχετικού άρθρου από το Kefalonia press και η απήχηση που είχε στους δημότες , έφερε τη δημοτική αρχή σε πολύ δύσκολη θέση. Έτσι, επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταματήσει οποιαδήποτε αναφορά στις καταγγελίες , να «τιμωρηθεί» το Kefalonia press για την αναδημοσίευση και να «συνετιστούν» οι υπόλοιποι .

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση πανικού που έφθασε να καταφύγει στον Εισαγγελέα και να του ζητήσει την..κατάλυση του Συντάγματος ! Να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, κριτικής, ελέγχου στη δημοτική αρχή. Έπαρση που ξεπερνάει τα εσκαμμένα ή μια ακόμα ανοησία;

Δηλώνουμε προς την δημοτική αρχή ότι ενέργειες τέτοιες δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας ατσαλώνουν! Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες, θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα της κάθε εξουσίας, ασυμβίβαστοι, ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι , ανυπότακτοι , ως ελεύθεροι πολίτες που δημοσιογραφούν.

Στο νησί του Μαρίνου Αντύπα, του Ανδρέα Λασκαράτου, των Ριζοσπατών, στο νησί της Αντίστασης και των αγώνων για την ελευθερία, ο Αλέξανδρος Παρίσης χρησιμοποιώντας τη σφραγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, επιδιώκει να επιβάλει στην ενημέρωση μια ιδιότυπη δικτατορία δια της τρομοκράτησης, των απειλών , των χλευασμών όλων όσων ασκούν κριτική στο τρόπο διαχείρισης του Δήμου.

Ανιστόρητος ή απελπισμένος;

«Αυτόχειρας» ή έρμαιο καταστάσεων που δεν μπορεί πια να ελέγξει;

Δήμαρχος ή Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής;


http://www.kefaloniapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom