Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα νέα "φυτώρια" τρομοκρατών στο Κοσσυφοπέδιο


Τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης του Daesh (ISIS) λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, όπου εκπαιδεύονται μελλοντικοί τρομοκράτες για πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ανάλυση: Sputnik News
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Σύμφωνα με πηγή του Sputnik Νews που πρόσκειται σε υπηρεσίες πληροφοριών, σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα για την στρατιωτική εκπαίδευση του Daesh (ISIS) στο Κοσσυφοπέδιο. Τα στρατόπεδα αυτά λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές κοντά στα σύνορα της αυτοαποκαλούμενης "ανεξάρτητης δημοκρατίας" με την Αλβανία και την πΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μεγαλύτερα από αυτά τα στρατόπεδα βρίσκονται σε περιοχές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Ουρόσεβατς με την Ντακόβιτσα, καθώς και στην περιοχή Ντέτσανι, ενώ τα μικρότερα στρατόπεδα βρίσκονται στις περιοχές Πρίζρεν και Πετς.

Η πηγή πληροφόρησε τον ανταποκριτή του Sputnik News ότι περίπου 314 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και 38 γυναίκες, είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh και πολεμούν εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και του Ιράκ αυτή τη στιγμή.

Η στρατολόγηση των μελλοντικών τρομοκρατών διακρίνεται σε δύο φάσεις:

Πρώτα αναλαμβάνουν δράση οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο και σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία”, τόνισε η πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες. “Οι μελλοντικοί τρομοκράτες του Daesh υφίστανται εκεί πλύση εγκεφάλου, μαθαίνουν αραβικά και μελετούν το Κοράνι. 

Η δεύτερη φάση αφορά στο λεγόμενο στάδιο «πρακτικής εκπαίδευσης για μάχη», με επικεφαλής πρώην μέλη του UCK (Ου-Τσε-Κα ή Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου). Εκεί οι νεοσύλλεκτοι, κατά κανόνα, διδάσκονται μεταξύ άλλων πώς να κάνουν ανταρτοπόλεμο και να χειρίζονται όπλα”, διευκρίνισε η πηγή.

Επιπλέον, κάθε στρατόπεδο διαθέτει αρκετούς τρομοκράτες του Daesh οι οποίοι αποφασίζουν σχετικά με την αποστολή των νεοσύλλεκτων στον πόλεμο ή την προετοιμασία τους για τον ρόλο βομβιστών αυτοκτονίας”, πρόσθεσε, αναφέροντας 70 περίπου οικογένειες Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που αποφάσισαν να καταταγούν στην τρομοκρατική οργάνωση.


Σύμφωνα με την πηγή, “υπάρχει τεράστια πιθανότητα να εξαπλωθούν τα στρατόπεδα αυτού του είδους στην πΓΔΜ και την Βοσνία, όπου εγκαταστάθηκαν περίπου 800 τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια των πολέμων στη δεκαετία του 1990”. Σημείωσε επίσης ότι “ειδικά η πΓΔΜ μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα”, υπενθυμίζοντας την “ύπαρξη κέντρων εκπαίδευσης του UCK σε χωριά της χώρας, τα οποία έχουν ήδη μετατραπεί σε  στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS”.

Πριν από λίγες ημέρες, ο διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου(ΙΜΧΑ) που εδρεύει στην Πρίστινα, Φαντίλ Λέπατζα, δήλωσε ότι τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία και την πΓΔΜ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, γεγονός που καθιστά την παρακολούθηση των στρατοπέδων εκπαίδευσης ισλαμιστών σχεδόν αδύνατη.

Σύμφωνα με τον Φαντίλ Λέπατζα, ο αγώνας εναντίον των υποστηρικτών του Daesh είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Ωστόσο, σημείωσε επίσης, ότι είναι δύσκολο να προβλέπει κανείς τα πάντα, παρ’ όλο που η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) και όλες οι σχετικές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά όσους έχουν επιστρέψει και εξακολουθούν να επιστρέφουν εκεί από τον πόλεμο στη Συρία.

από Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom