Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Χάος στο Ρίο λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων (φωτο)

ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΧΑΟΥΣ

Λίγες ημέρες μόνο έχουν απομείνει από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας και τα προβλήματα συνεχίζουν να είναι μεγάλα.

Πρόσφατα δημοσιεύματα περιέγραφαν την τραγική εικόνα που
επικρατεί στο Ολυμπιακό Χωριό, με τις τεράστιες ελλείψεις και τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν, όπως διαρροές υγρών, φυσικού αερίου, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην καθαριότητα των χώρων.

Προειδοποιούν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

Σήμερα ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα της Daily Mail κάνει μία ακόμη σοκαριστική αποκάλυψη.

Ένα πτώμα βρέθηκε εχθές στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο προπονητικό κέντρο όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις τους.

Με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση να ξεκινά στις 5 Αυγούστου, οι αρχές προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα «χαμηλά» στην επικαιρότητα, αλλά οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η μόλυνση στον κόλπο του Guanabara είναι τελικά μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν. Για τον λόγο αυτό προειδοποιούν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες, ανθρώπινα μέλη εκβράστηκαν στην πιο φημισμένη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τη θρυλική Copacabana, και λίγα μόλις μέτρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες beach volley στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αύξηση της εγκληματικότητας στη Βραζιλία αποτελεί ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει στην προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλα αυτά μαζί -συμπεριλαμβανομένης και της «αναιμικής» οικονομίας- φαίνεται να έχουν επισκιάσει την αρχική ευφορία που υπήρχε για την πρώτη διοργάνωση των Αγώνων σε κράτος της Λατινικής Αμερικής.

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Προ ημερών, έγινε γνωστό εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας παρακολουθεί περίπου 100 πρόσωπα τα οποία βαρύνουν υποψίες για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως στην περιοχή των συνόρων Βραζιλίας, Παραγουάης και Αργεντινής.

Σε επιχείρηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που διεξήχθη στις 22 Ιουλίου συνελήφθησαν 10 νεαροί που κατηγορούνται ότι προετοιμάζονταν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (5η-21η Αυγούστου).

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 10 νεαρούς Βραζιλιάνους, πολλοί εκ των οποίων είχαν ορκιστεί πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαίφάτο, διότι φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις που θα διαπράττονταν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι ύποπτοι είχαν εκφράσει τη «χαρά τους» για τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται "Υπερασπιστές της σαρίας" (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.



















Επιμέλεια:Κατερίνα Νινιού
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom