Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ζάκυνθος: Δεν ξύπνησε ο 7χρονος που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος

Η απόφαση των γιατρών σε νοσοκομείο της Πάτρας!

Ώρες αγωνίας για το 7χρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά σε παραλία της Ζακύνθου. Οι γιατροί μίλησαν για την πορεία της υγείας του...

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 7χρονος
που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του από ακυβέρνητη βάρκα σε παραλία της Ζακύνθου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών να «ξυπνήσουν» τον 7χρονο για να δουν τις πρώτες αντιδράσεις του, αποφάσισαν τελικά να το αναβάλουν και να το επιχειρήσουν σε τρία 24ωρα.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής- εντατικολόγος Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, “ο επτάχρονος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση και πάντα σε καταστολή στη ΜΕΘ.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό μας, να διακοπεί η χορηγούμενη αγωγή για το εγκεφαλικό οίδημα που αναπτύχθηκε, αποφασίστηκε, συνεκτιμώντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να συνεχιστεί κανονικά και να επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο σε τρια 24ωρα.

Ακολούθως θα ελέγξουμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου οπότε θα έχουμε και μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα έχουμε ανακοινώσει. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς, τους οποίους και ενημερώνουμε. Εξακολουθούμε να κάνουμε όσα έχουμε υποχρέωση σαν γιατροί, συγκρατημένα αισιόδοξοι και με λίγη τύχη μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, το ατύχημα έγινε περίπου στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το σκάφος που οδηγούσαν τρεις νεαροί άνδρες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας. Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβαίνοντας να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος εντελώς ακυβέρνητο κατευθύνθηκε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom