Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Τροπολογία για... απεριόριστες δαπάνες της συνοδείας του πρωθυπουργού - 54 άτομα για 3ήμερες διακοπές στην Πάρο!

Ο κοσμάκης πεινάει κι οι "αριστεροί" μας πάνε τζάμπα ταξιδάκια αναψυχής

Μια πρωτοφανή τροπολογία εισήγαγε εκπρόθεσμα η "αριστερή" μας κυβέρνηση,σε άσχετο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την πολυμελή συνοδεία του πρωθυπουργού στα ταξίδια ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτήν «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

Μάλιστα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος (το οποίο κατά πολλούς θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία εισήχθη εκπρόθεσμα και λίγη ώρα προτού ψηφισθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια.

Αυτό προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:
Εδώ Ουγκάντα!Μολις ψήφισαν τροπολογία για χωρις όριο οι δαπάνες συνοδών Π/Θ κ ΥΠ Αμυνας!Τυχαια στην Παρο πάνε για εγκαίνια κ (ΠΣΚ) 54 άτομα!

Ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: 
Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: