Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

H μαύρη λίστα του διαδικτυακού τζόγου

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

Σε 672 ανέρχονται πλέον οι ιστότοποι της 11ης έκδοσης της «μαύρης λίστας» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), μετά και την προσθήκη 62 επιπλέον ιστοτόπων, κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής.

Από τις σχετικές έρευνες που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.Ε.Π., κατά το διάστημα Μαΐου - Ιουλίου 2016, σε συνολικά 97 ιστότοπους, διαπιστώθηκε ότι εξήντα δυο ιστότοποι-ονόματα χώρου παρείχαν μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην Ελληνική Επικράτεια (πρόσβαση από ελληνική IP), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, ενώ τριάντα πέντε (35) ιστότοποι δεν παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες.

Mεταξύ αυτών είναι γνωστές εταιρείες όπως: bwin.com, unibet.com, sportingbet.com, betoto.com, vistabet.com.

Σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

Επιπλέον, ένας ιστότοπος (www.slotomania.com) που συμπεριλαμβανόταν στην προηγούμενη 10η έκδοση της Blacklist, δεν παρέχει τυχερά παίγνια και, ως εκ τούτου, αίρεται η εγγραφή του στη Blacklist.

Ακόμη, με την ίδια απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π, διορθώνονται τα ονόματα χώρου (Domain Names) έξι (6) ιστοτόπων.

Επισημαίνεται ότι, σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Δεδομένου ότι η Blacklist ανανεώνεται συνεχώς και σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Ε.Ε.Ε.Π. εφιστά την προσοχή στους παίκτες τυχερών παιγνίων να συμβουλεύονται πάντοτε την τρέχουσα έκδοση της «Blacklist» που είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Αρχής και την οποία μπορούν να βρουν εδώ:https://www.gamingcommission.gov.gr/images/epopteia-kai-elegxos/blacklist/blacklist.xlsx

Τέλος, συνιστάται στους παίκτες, πριν ακόμη αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε τυχερά παίγνια, να εξετάζουν εξονυχιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στα παίγνια αυτά.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom