Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου και του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου


Τα τελευταία δέκα χρόνια οι σχέσεις μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου και του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου δεν είναι οι καλύτερες εξ’ αιτίας της διέλευσης πεζών αλλά και οχημάτων (περιστασιακά το καλοκαίρι για τις ανάγκες του Δημοτικού Θεάτρου) μπροστά από την εκκλησία.

Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι Ζωγραφιώτες, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία, λειτουργεί κάθε καλοκαίρι εδώ και 20 χρόνια περίπου το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Επίσης, δίπλα υπάρχει και ένα μικρό φυτώριο του Δήμου.

Μετά την αποπεράτωση της εκκλησίας και την τοποθέτηση με έξοδα του Δήμου της περίφραξης του ιερού ναού, ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Η Διοίκηση του ναού σταμάτησε να ανοίγει τις πόρτες και να διευκολύνει τη διέλευση των οχημάτων που μεταφέρουν τα σκηνικά κ.λπ. απαιτούμενα για τις παραστάσεις του θεάτρου και στη συνέχεια δυστυχώς δυσκόλεψε ακόμη και την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα, κάθε χρόνο η ίδια ταλαιπωρία για θεατές και ηθοποιούς. Δεν θέλουμε εδώ να σχολιάσουμε τη διαμάχη εκκλησίας και Δήμου για την ιδιοκτησία του χώρου της διέλευσης, απλά θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα και να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσης.

Τρεις διαφορετικοί Δήμαρχοι  (Καζάκος, Καλλίρης, Καφατσάκη)  προσπάθησαν και προσπαθούν να λύσουν συναινετικά το πρόβλημα αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα το πρόβλημα παραμένει.
Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας το Σκονάκι δημοσιεύσαμε ανοικτή επιστολή καλώντας τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο και επικεφαλής της Διοίκησης του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου, να βοηθήσει τη λειτουργία του θερινού δημοτικού θεάτρου.

Σήμερα δημοσιεύουμε την επιστολή της δημάρχου Τίνας Καφατσάκη και την απάντηση του αρχιμανδρίτη Βενέδικτου.

Εκτός της επιστολής - απάντησης στη δήμαρχο, ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και εξεδόθη εισαγγελική παραγγελία μέσω της οποίας ο αρχιμανδρίτης εξέφρασε παράπονα κατά της Σταματίας Καφατσάκη για ενοχλήσεις υπαλλήλων του Δήμου Ζωγράφου κατά τον μήνα Μάιο για παράβαση δικαστικών αποφάσεων.

Παράλληλα με δελτία τύπου αναφέρθηκαν για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ζωγράφου Μπροστά) Παναγιώτης Αγγελόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Ζωγράφου Ανδρέας Καραβίδας και Μάκης Μπαρμπέρης.



Δήλωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε για την πρόσβαση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους συμπολίτες μας η συμπεριφορά της κας Καφατσάκη στο θέμα της πρόσβασης στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο μέσα από το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Για πολλοστή φορά βάζει μπροστά πολίτες, για να καλύψει αστοχίες, ανακολουθίες και την αδιαφορία της ή τους δόλιους μικροπολιτικούς υπολογισμούς της.

Γιατί είχε δεσμευθεί πέρυσι, όταν εκλιπαρούσε να δοθεί προσωρινά μια λύση δια του Ναού, να λειτουργεί φέτος η πρόσβαση στο χώρο του θεάτρου. Και φυσικά, ως συνήθως, δεν τήρησε τη δέσμευσή της. Υπολογίζοντας ότι η Εκκλησία θα υποχωρήσει για μια ακόμη φορά. Ή εάν τηρήσει την αυτονόητη στάση θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση απευθυνόμενη στο, πολιτικά και εκλογικά, επιθυμητό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, όπως σε όλα τα θέματα, το κομματικό συμφέρον είναι πιο σημαντικό για την κα Καφατσάκη από τη νομιμότητα, το σεβασμό στις ιδέες και απόψεις του άλλου και τα προβλήματα του Δήμου και ΟΛΩΝ των δημοτών».

Από το Γραφείο Τύπου
                                                                                    
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
                                                           
Με αφορμή την κουβέντα που ανοίγει κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχετικά με την πρόσβαση στο υπαίθριο θέατρο του δήμου Ζωγράφου, είναι αυτονόητη η θέση μας για την ελεύθερη πρόσβαση στο υπαίθριο θέατρο και το πάρκο, με τρόπο τέτοιο που να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δημοτών σε αυτά. 

Θεωρούμε  ότι είναι ένα θέμα που «τραβάει» χρόνια γιατί προφανώς βολεύει και τις δύο πλευρές. Την εκάστοτε δημοτική αρχή γιατί εποφθαλμιά στην «βοήθεια» της ενορίας από τη μία και την πλευρά της εκκλησιαστικής ενορίας και του εκάστοτε επικεφαλής  της που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ασκήσει πολιτική επιρροή. 

Χαμένοι από αυτήν την ιστορία βγαίνουν οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής που ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο θέατρο και το πάρκο, αναγκάζονται να κάνουν…… παράκαμψη  από παρακείμενο πορτάκι της  εκκλησίας.

Στους ήδη ελάχιστους ελεύθερους χώρους έρχεται να προστεθεί και αυτό  για τα καπρίτσια των δύο πλευρών. Αναλώνονται σε ανακοινώσεις, επιστολές εξώδικα δικαστικές διαμάχες για κάτι αυτονόητο που έπρεπε να έχει βρεθεί λύση χρόνια πριν !!!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε στην τωρινή δημοτική αρχή, όχι μακριά στον όμορο δήμο Καισαριανής, πριν χρόνια στο σκοπευτήριο η δημοτική αρχή μπήκε μπροστά και γκρέμισε τοίχους προκειμένου να στηθεί το μνημείο για τους 200 εκτελεσμένους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με όποιο πολιτικό ή προσωπικό κόστος προκειμένου να εφαρμοστεί η λαϊκή απαίτηση για ελεύθερη πρόσβαση.

Καλούμε την δημοτική αρχή και προσωπικά την δήμαρχο Ζωγράφου να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης, σχετικά με το άνοιγμα του εμποδίου που έχει τεθεί  και σχετίζεται με την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στο υπαίθριο θέατρο του δήμου και στο πάρκο Ειρήνης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ

από το Σκονάκι

Σχόλιο Ζείδωρον: Δυστυχώς αυτά που διαβάσατε επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ανεξαρτήτως Δημοτικής αρχής.Κι απ' ότι φαίνεται στο πλευρό του Αρχιμανδρίτη Βενέδικτου είναι μόνο ο νεοφερμένος στου Ζωγράφου από τη Νέα Δημοκρατία,αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου,κύριος Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Για μας το πρόβλημα είναι καθαρά εγωιστικό από πλευράς του πατέρα Βενέδικτου που θέλει (άγνωστο για ποιους λόγους) καγκελόφρακτο το προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της Δικαστικής απόφασης,αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δεν έγινε αυτοψία στο χώρο γιατί τότε θα διαπίστωναν ότι η μόνη κοντινή και εύκολη πρόσβαση στο δημοτικό κηποθέατρο είναι μπροστά από την εκκλησία.

Επειδή όμως εδώ στο ΖΕΙΔΩΡΟΝ έχουμε μάθει να τα λέμε όλα και να κρατάμε αρχείο σας θυμίζουμε μια από τις πρώτες αποφάσεις-συστάσεις της νέας Δημάρχου μας προς του δημότες την πρώτη κιόλας εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της:
Ισως η κυρία Τίνα πίστευε πως μ' αυτό το χαρτάκι θα ξεμπέρδευε με τον Αρχιμανδρίτη!!!

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη σχετική ανάρτησή μας στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom