Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Θρίλερ με τον Πατριάρχη Αντιοχείας,ο οποίος αγνοείται από χθες (φωτο & βίντεο)


Θρίλερ με την εξαφάνιση του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιου καθώς αγνοείται από την Κυριακή σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος την Κυριακή εγκαινίασε μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, ωστόσο, μόλις τελείωσε η τελετή, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ένας βομβιστής αυτοκτονίας, ανατίναξε το γιλέκο του με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα πέντε.

Το συριακό παρατηρητήριο, που ενημερώνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, δήλωσε ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του Πατριάρχη.


Νεότερες πληροφορίες διευκρινίζουν τα πράγματα

Ο Πατριάρχης Ιωάννης 10ος που είναι προκαθήμενος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας είναι καλά στην υγεία του και συγχέεται λανθασμένα με τον Πατριάρχη Ιγνάτιο Αφρέμ ΙΙ, προκαθήμενο της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας.

Πράγματι την Κυριακή, σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο κοντά στο μνημείο που λίγη ώρα νωρίτερα εγκαινίασε ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος και το οποίο είναι αφιερωμένο στη σφαγή των Χαλδαίων από τους Οθωμανούς Τούρκους που συνέβη το 1915, την ίδια χρονιά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom