Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Εγινε δεκτή η αυτοεξαίρεση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την υπόθεση Βγενόπουλου

Oρίστηκε αντικαταστάτης της ο επόμενος στη σειρά, αντεισαγγελέας Α.Π. Παναγιώτης Καραγιάννης

Δεκτή έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αίτηση αυτοεξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευσταθίας Σπυροπούλου από την υπόθεση της διερεύνησης της μηνυτήριας αναφοράς του Αντρέα Βγενόπουλου κατά της
προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ορίστηκε αντικαταστάτης της ο επόμενος στη σειρά, αντεισαγγελέας Α.Π. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Η κυρία Σπυροπούλου ορίστηκε προ 10 ημερών για την διερεύνηση της υπόθεσης της μήνυσης του κ. Βγενόπουλου κατά της κυρίας Θάνου.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε οριστεί (22 Μαρτίου 2016) από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ως αρμοδία για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών, εν όψει της αποχώρησης από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας του έως τότε αρμοδίου αντεισαγγελέα Α.Π. Εμμανουήλ Ρασιδάκη.

Από την κυρία Κουτζαμάνη μαζί ορίστηκαν αναπληρωματικοί της κυρίας Σπυροπούλου, οι συνάδελφοί της Παναγιώτης Καραγιάννης και Άννα Ζαίρα.

Η κυρία Σπυροπούλου στις 23 Μαΐου 2016 δήλωσε αυτοεξαίρεση (δήλωση αποχής, όπως λέγεται για λόγους ευπρέπειας) από την επίμαχη υπόθεση, γιατί ο γιός της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά.

Στην εταιρεία αυτή που εργάζεται ο γιος της διευθυντής του είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, για τον οποίο η Ελληνική Δικαιοσύνη (Άρειος Πάγος) αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας (ανεξάρτητα εάν διαφεύγει και δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί στην Κυπριακή Δικαιοσύνη λίγο πριν τη δίκη του).

Στην συνέχεια η κυρία Κουτζαμάνη ανέθεσε την διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης στον αμέσως επόμενο, που είναι ο κ. Καραγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom