Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνετρίβη Airbus της Egypt Air με 66 επιβαίνοντες στη θάλασσα κοντά στην Αίγυπτο

Πληροφορίες για έκρηξη στον αέρα - Είχε φύγει από το Παρίσι

- Αγωνία για τους 66 επιβαίνοντες της πτήσης MS804
 - Το Airbus της Egypt Air απογειώθηκε από το Παρίσι για το Κάιρο
- Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 02:45 τα ξημερώματα λίγο πριν από την προσγείωση
- Συνετρίβη στη θάλασσα εκτιμούν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι 

- Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας
- 10 λεπτά πριν εξαφανιστεί η τελευταία επικοινωνία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου του Καΐρου - Δεν ανέφεραν κανένα πρόβλημα
- Ελληνικά αεροπλάνα και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ψάχνουν συντρίμμια νότια της Κρήτης
- Εμπειρότατος ο πιλότος, είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου - Ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης
- Οι εθνικότητες των επιβαινόντων: 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, 1 Βρετανός, 1 Βέλγος, 2 Ιρακινοί, 1 Κουβεϊτιανός, 1 Σαουδάραβας, 1 Σουδανός, 1 πολίτης από το Τσαντ, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Καναδός


Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις με το θρίλερ που βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016) σε πλήρη εξέλιξη. Αεροσκάφος της Egypt Air που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Charle de Gaulle στο Παρίσι με προορισμό το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 02:45 τα ξημερώματα και ενώ είχε μπει στο FIR της Αιγύπτου.

Ανάμεσα στους 56 επιβάτες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Egypt Air, βρίσκονται ένα παιδί και δυο βρέφη. Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23:09 από το Παρίσι και χάθηκε στις 02:45. Την ώρα που χάθηκε πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, στα 11.300 μέτρα, και είχε μπει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ newsit.gr

  Χάθηκε 1,5 λεπτό αφού βγήκε από το FIR Αθηνών
Το αεροπλάνο της EgyptAir χάθηκε από τα ραντάρ μόλις 1,5 λεπτό αφού βγήκε από το FIR Αθηνών! Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κ. Λιντζεράκος, ήταν οι Έλληνες που ενημέρωσαν τους Αιγύπτιους!
  Τελικά... είχε εκπέμψει SOS!
Το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).
  Μαρτυρία σοκ!
Το Reuters μεταδίδει πως το ελληνικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει μαρτυρία καπετάνιου, ο οποίος υποστηρίζει πως είδε φλόγα στον ουρανό ανοιχτά της Καρπάθου!
Δείτε το σημείο

Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Κανένα SOS από τους πιλότους
Οι Έλληνες ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας συνομίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους όσο αυτό βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν ανέφερε την ύπαρξη προβλημάτων, μεταδίδει το Reuters.
  Έκτακτο υπουργικό στη Γαλλία
Η Γαλλία «δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο» και θα συνεργασθεί στενά» με την Αίγυπτο για την εξακρίβωση των συνθηκών της εξαφάνισης του αεροπλάνου της EgyptAir. Ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στις 09.30 (ώρα Ελλάδος), ενώ κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης συγκροτήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
  Βαλς: Τίποτα δεν αποκλείεται
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της Egyptair.
Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.
  Stratfor: Αποκλείουν τη μηχανική βλάβη
Διάφορα σενάρια τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της EgyptAir, εξετάζει το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor. Οι αναλυτές του Stratfor στις πρώτες εκτιμήσεις τους, αποκλείουν τη μηχανική βλάβη, καθώς όπως υποστηρίζουν συνήθως κάτι τέτοιο εκδηλώνεται είτε στην απογείωση είτε στην προσγείωση του αεροσκάφους, αν και πάντα όπως επισημαίνουν πάντα υπάρχει πιθανότητα μιας αιφνίδιας βλάβης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Οι εθνικότητες των επιβατών
Συνολικά στο αεροπλάνο επέβαιναν 66 άνθρωποι, 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες ένα παιδί και δυο βρέφη. Όπως ανακοίνωσε η Egypt Air οι εθνικότητες των επιβαινόντων είναι:
15 Γάλλοι
30 Αιγύπτιοι
1 Βρετανός
1 Βέλγος
2 Ιρακινοί
1 Κουβεϊτιανός
1 Σαουδάραβας
1 Σουδανός
1 πολίτης από το Τσαντ
1 Πορτογάλος
1 Αλγερινός
1 Καναδός

An EGYPTAIR official declared that EGYPTAIR A320 aircraft in its flight number MS804 lost contact with radar above the Mediterranean Sea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom