Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΔΕΙΤΕ LIVE την επίσκεψη των "ανθρωπιστών" Πάπα Φραγκίσκου,Βαρθολομαίου,Ιερώνυμου και Τσίπρα στη Λέσβο!

Οταν σβήσουν οι προβολείς σας θέλουμε μάγκες στα νησιά!

Στη Λέσβο επικεντρώνεται σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον, για την ιστορική συνάντηση των προκαθήμενων της χριστιανοσύνης, οι οποίοι θα ενώσουν τις δεήσεις τους για την επίλυση του προσφυγικού, στέλνοντας στην Ευρώπη ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Ήδη στο νησί βρίσκονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Στις 10.30 αναμένεται ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ στις 9.30 πρόκειται να έφτασε στο νησί ο πρωθυπουργός.

Δείτε live από την ΕΡΤ1 όσα συμβαίνουν στη Λέσβο


Η ΕΡΤ θα καλύψει, λεπτό προς λεπτό, την ιστορική επίσκεψη του Ποντίφικα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο αμέσως μετά θα τον καλωσορίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β”. Έπειτα ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής θα πραγματοποιηθεί ανάκρουση των εθνικών ύμνων και παρουσίαση των συνοδειών.

Εν συνεχεία, στις 10:35, θα λάβει χώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πάπα Φραγκίσκο στον Αερολιμένα Μυτιλήνης. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει έπειτα για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν επιβαίνοντας στο ίδιο αυτοκίνητο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β, για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια, όπου στις 11:15 θα τους υποδεχτεί ο κ. Τσίπρας.

Η ΕΡΤ στα μεγάλα γεγονότα

Η Λέσβος έχει κατακλυστεί από πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων από όλο τον πλανήτη.

Παρούσα και η ΕΡΤ, με την Ελληνική Ραδιοφωνία να εκπέμπει σε εθνικό δίκτυο έως τις 3 μετά το μεσημέρι, από την ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, και σε ολόκληρο τον κόσμο από τη Φωνή της Ελλάδας.

Παράλληλα, η ΕΡΤ-1 καλύπτει με έναν ενημερωτικό μαραθώνιο κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής συνεύρεσης στη Λέσβο, απ” όπου θα μεταδοθεί και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom