Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Συναγερμός στη Λέσβο για τον Πάπα - Περιπολικά,κομάντο,ελικόπτερα και... του μπογιατζή ο κόπανος!

Φτιάχνουν όλη τη Λέσβο για την επίσκεψη
Καθαρίζουν ακόμα και το νοσοκομείο μη τυχόν... παρουσιαστεί ανάγκη για τον Πάπα,δηλαδή ρε μάγκες τις άλλες μέρες σκυλοβρωμάει;

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά την αυριανή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο. Εκτός από την αστυνομική δύναμη του νησιού, στη Λέσβο βρίσκονται ήδη 400 αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, περιπολικά, δυνάμεις της "ομάδας Ζ" καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στη διαδρομή από το αεροδρόμιο του νησιού μέχρι και το κέντρο φιλοξενίας της Μόριας - το οποίο θα επισκεφθεί ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο- θα πετά ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Νωρίτερα, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών θα έχει ελέγξει τόσο το κέντρο της Μόριας όσο και όλα τα σημεία στα οποία θα βρεθεί ο Πάπας.

Για πρώτη φορά, δε, θα σπάσει το πρωτοκόλλο, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του Πάπα, καθώς στο βαν με το οποίο θα γίνει η μεταφορά από το αεροδρόμιο μέχρι τη Μόρια θα επιβιβαστούν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη Μόρια οι τρεις ιεράρχες θα συνομιλήσουν αλλά και θα φάνε με μετανάστες, ενώ το μεσημέρι θα οδηγηθούν στο λιμάνι του νησιού όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πρόσφυγες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου.

Από το πρωί βρίσκεται ήδη στο νησί ο κ. Ιερώνυμος, αργότερα αναμένεται ο κ. Βαρθολομαίος, ενώ αύριο πρωί στις 9 θα φτάσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Να ευχηθούμε αυτήν την πρωτοβουλία που αναπτύξαμε να την καταφέρουμε να την προωθήσουμε, να κινηθούμε σωστά και πρακτικά με ένα σκοπό. Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας αυτόν τον καιρό να το διεθνοποιήσουμε...Να γίνει πρόβλημα όλων των ανθρώπων", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξή του.

Φτιάχνουν όλη τη Λέσβο για την επίσκεψη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Λέσβο ενόψει της επίσκεψης του Ποντίφικα, με τεχνικά συνεργεία να... καλλωπίζουν και να επισκευάζουν διάφορα σημεία στην πόλη της Μυτιλήνης.


Βάψιμο τοιχίων, καλοπισμος δένδρων, σημαιοστολισμός, ξεχορτάριασμα, νέα σποτακια, πλύσιμο δρόμων είναι μερικά από αυτά που γίνονται από τον Δήμο Λέσβου το τελευταίο διάστημα, στις περιοχές που θα περάσει ο Ποντίφικας..

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Λέσβου υπό την προσωπική εποπτεία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Κατζανού, συνεχίζουν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, να προχωρούν σε εκτεταμένες εργασίες στα σημεία που θα περάσει η πομπή με τον Πάπα και τους λοιπούς επισκέπτες, που όμοιες τους δεν έχουν ξαναδεί στην Λέσβο.
Και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το LesvosPost, βάφουν ακόμα και τα παλιά φρεάτια στην Καλλονή της Λέσβου την οποία θα την επισκεφτεί σε λίγες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος. Και αναρωτιέται ο συντάκτης: Αλήθεια ο Ιερώνυμος θα δει τα φρεάτια;

Καθαρίζουν ακόμα και το νοσοκομείο σε περίπτωση που... παρουσιαστεί ανάγκη για τον Πάπα
Ακόμα και ελικόπτερο της αστυνομίας επιστρατεύτηκε και πετάει από το πρωί στον Λεσβιακό ουρανό, ώστε να ελέγχει την κατάσταση στους δρόμους της Μυτιλήνης.  Η Μυτιλήνη σήμερα και αύριο θα είναι φρούριο….. Και όλα αυτά μονό για 4 ώρες επίσκεψης του Ποντίφικα και των λοιπών επισκεπτών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χτες κλιμάκιο του Βατικανού επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μυτιλήνης ώστε να κλείσει δωμάτιο (σε περίπτωση ανάγκης) για τον Πάπα… Φυσικά οι νοσοκόμες και νοσοκόμοι βρήκαν τον μπελά τους καθώς υπάρχει γενικός καθαρισμός από χτες και του νοσοκομείου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το kalloninews:
Το βράδυ αναμένεται στο νησί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Στο μεταξύ, στις 8.30 το βράδυ αναμένεται να φτάσει στη Μυτιλήνη η ιδιωτική πτήση με την οποία θα πάει στο νησί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να μεταβεί αύριο το πρωί με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο hot spot της Μόριας όπου και θα συναντηθούν και θα συζητήσουνε με πρόσφυγες που ζουν εκεί.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες Γέρων Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Ἐμμανουήλ, Λέρου, Καλύμνου καί Αστυπάλαιας Παΐσιος, Κώου καί Νισύρου Ναθαναήλ, Προύσης Ελπιδοφόρος, και ο αρχιδιάκονος Ἀνδρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom