Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Νέα παρέμβαση για τον Μώλο Μαρμάρων Πάρου


Από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Μώλου, «Ανάπτυξη – Πρόοδος», λάβαμε επιστολή σχετικά με νεώτερη επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής, που δημοσιεύσαμε στο φ. της εφημερίδας μας στις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Η επιστολή του συλλόγου έχει ως εξής:

«Απορίας άξιον πράγματι θεωρούμε τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που στους περισσότερους του συμβουλίου μας, μας είναι παντελώς άγνωστοι, παρά τον ισχυρισμό τους ότι ανήκουν στους κατοίκους του Μώλου και που μόνο προβλήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν στην περιοχή.

Από όσο έχουμε πληροφορηθεί έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και λειτουργεί στην παραλία του Μώλου μια μικρή σχολή σερφινγκ η οποία αποτελεί νότα ψυχαγωγίας, ζωντάνιας, εκπαίδευσης, ανάπτυξη όμορφων ανθρώπινων σχέσεων, πολιτισμού κυρίως στους νέους μας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Όσο για την θέση που έχει εγκατασταθεί η σχολή είναι εντελώς άτοπο ότι ισοπεδώθηκαν αμμοθίνες, είτε ότι έχει προκληθεί βλάβη στο οικοσύστημα και υγρότοπο. Τυχαίνει οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αφού δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι να μην γνωρίζουν ότι η παραλία, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλάζει μορφολογία.

Στο σημείο τοποθέτησης των σερφινγκ όπως και σε άλλα τρία σημεία, εκβάλουν τα όμβρια ύδατα αφού είναι εκβολές των ποταμών που καταλήγουν στη θάλασσα του Μώλου. Έτσι εξηγείται και η επίπεδη επιφάνεια της παραλίας σε αυτό κυρίως το σημείο.

Πέραν τούτον εμείς ως εκπρόσωποι ενός ολόκληρου συλλόγου της ευρύτερης περιοχής ζητάμε από την αρμόδια τοπική αρχή ή υπηρεσία να μας πληροφορήσει, γιατί όταν έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα, θεωρώντας τα αναγκαία για την περιοχή του Μώλου, των Τσουκαλιών και Γλυφάδων, δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση για την επιτρεπτή θέση εγκαταστάσεων τους, όπως: χημικές τουαλέτες, παγκάκια αναπαύσεως, φιλέ βόλεϊ, υπαίθριες ντουζιέρες, κινητή καντίνα...

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουμε μια απάντηση άμεσα και εμείς ως σύλλογος θα βοηθήσουμε ως προς την υλοποίηση κάποιων μικρών εγκαταστάσεων. Σεβόμαστε και αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε την ήπια ανάπτυξη του καθώς την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του συλλόγου

«ΠΡΟΟΔΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Φωνή της Πάρου

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη "Φωνή της Πάρου" που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom