Τρίτη 19 Απριλίου 2016

BLACK BOX με συμφωνία,κόκκινα δάνεια,bad bank,ομολογιακό δάνειο και real estate

- Μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης στην Ουάσιγκτον, είναι ζήτημα χρόνου  να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση έχει  μπροστά της πλέον ένα block από Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Αμερικάνους που ζητούν να κλείσει η συμφωνία ως το τέλος του μήνα. Κατά την Sueddeutsche Zeitung, ο συμβιβασμός μεταξύ των δανειστών έκλεισε σε μυστική συνάντηση μεταξύ Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πιερ Μοσκοβισί και Βολ. Σόιμπλε.

- Η συμφωνία φέρνει και την ρύθμιση για να πωλούνται τα κόκκινα δάνεια, με ορισμένες εξαιρέσεις μόνον για όσα έχουν ενέχυρο πρώτη κατοικία. Για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια δημιουργείται μια άτυπη bad bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αlpha και Eurobank έχουν έρθει σε συμφωνία με το KKR για τη δημιουργία κοινής εταιρίας. Το KKR θα βάλει τα κεφάλαια και οι δύο τράπεζες τα δάνεια.

- Σύμφωνα με πληροφορίες η μετοχική βάση της συγκεκριμένης εταιρείας υπάρχει περίπτωση να διευρυνθεί, γιατί το KKR ξεκίνησε επαφές και με την Πειραιώς προκειμένου να μετάσχει και αυτή στο σχήμα. Αν τελικά το project προχωρήσει  με τη συμμετοχή των  τριών τραπεζών τότε θα συζητάμε ουσιαστικά για μια  άτυπη  bad bank για τα επιχειρηματικά δάνεια. Μόλις αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο για κόκκινα δάνεια θα βγουν και οι επίσημες ανακοινώσεις, καθώς οι τράπεζες έχουν κάνει αρκετή δουλειά  την οποία προτιμούν για λόγους τακτικής  να μην δημοσιοποιούν.

- Όσον αφορά το χθεσινό γεύμα των τραπεζιτών με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γ. Καιτάνεν δεν ειπώθηκε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Φιλανδός αρνήθηκε να μιλήσει για την διαπραγμάτευση (όταν τον ρώτησαν οι τραπεζίτες) και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως μπορούν να εκμεταλλευτούν το πακέτο Γιουνκέρ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

- Προχωρεί η ΜLS τις διαδικασίες για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

- Κάτι αρχίζει και κινείται στο χώρο  του real estate. Η Alpha bank φημολογείται ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την αμερικανική Ηines προκειμένου να πουλήσει το project της Βωβός στον Βοτανικό. Στην Trastor λέγεται στην αγορά ότι πήρε θέση μεγάλο ξένο fund, ενώ  το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Cosco, Grivalia, Πανγαία που θα διεκδικήσουν το έργο από κοινού. Ίσως είναι πρώιμες ενδείξεις ότι κάτι αρχίζει να κινείται στην οικονομία.  
http://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom