Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ κατά της ανεργίας 5η μέρα: Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το πρωί από την Κόρινθο (φωτο,βίντεο και διαδραστικός χάρτης)


Ξεκίνησε για πέμπτη μέρα η μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα ως την Αθήνα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων.

Οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν το βράδυ της Τετάρτης στην Κόρινθο και λίγο μετά τις 9 π.μ. ξεκίνησαν για τη διαδρομή των περίπου 19,8 χλμ. για τους Αγίους Θεοδώρους.



Περνώντας η πορεία από το Α' Γυμνάσιο και το Α' Λύκειο της πόλης, πραγματοποιήθηκε σύντομη στάση, όπου ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης εξήγησε στους μαθητές τη σημασία της πορείας.

Η πορεία θα κατευθυνθεί στην παραλία όπου εκεί θα ενωθεί με εργαζόμενους και ανέργους που ήρθαν από Αθήνα και άλλες περιοχές.

Χοροί στην πλατεία της Κορίνθου - Στην πορεία εργαζόμενοι και άνεργοι από Αθήνα


Λίγο μετά την έναρξη η πορεία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου.

Εκεί τους υποδέχθηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι από την Αθήνα, αλλά και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι και ενώθηκαν με την πορεία και όλοι μαζί βροντοφώναξαν το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Λίγο νωρίτερα στήθηκε ένα αυθόρμητο γλέντι στην πλατεία με χορούς και τραγούδι.

Η πορεία κατευθύνεται για να βγει από την πόλη, με τους κατοίκους της περιοχής να ξεσπούν σε χειροκροτήματα αντικρίζοντας τους οδοιπόρους.

Διαδραστικός χάρτης με την εξέλιξη της πορείας



Στο διαδραστικό χάρτη αποτυπώνεται το σημείο όπου βρίσκεται η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία και σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε μέσω τακτικών ανανεώσεων τη ροή της.

Πατώντας πάνω στα κόκκινα σημεία, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες,βίντεο και ρεπορτάζ από το συγκεκριμένο σημείο.

Πατώντας στο κουτάκι πάνω δεξιά ο χάρτης ανοίγει σε πλήρη οθόνη.

Η ανανέωση του χάρτη γίνεται πατώντας refresh (στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο F5 ή το αντίστοιχο εικονίδιο στον browser σας).

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom