Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η O.E.X.B.E για το λουκέτο στην ΙΜΑΣ


Η εταιρεία Contitech Α.Ε. έκανε ήδη γνωστή τη διακοπή της παραγωγικής Εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. που εδρεύει στην περιοχή του Βόλου από αύριο Καθαρά Δευτέρα.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος  μας κοινοποίησε το παρακάτω δελτίο τύπου για το κλείσιμο του εργοστασίου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ
ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 104 32
ΤΗΛ. : 210 5224674
FAX : 210 5244837
E – MAIL: oexbe@oexbe.gr
WEBSITΕ: www.oexbe.gr 
ΑΘΗΝΑ 13/3/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η CONTITECH ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΜΑΣ Α.Ε.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν, τα Διοικητικά λάθη, τις εγωκεντρικές συμπεριφορές, τις απερίσκεπτες κινήσεις με αποφάσεις που κινούνται στα όρια εκδικητικών κινήσεων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στις 13/03/2016 η μητρική Εταιρεία Contitech Α.Ε. κάνει γνωστή τη διακοπή της παραγωγικής Εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. που εδρεύει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βόλου.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση για υπογραφή Εργοστασιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η όλη πρόταση της Εταιρείας περιλάμβανε μεγάλες οικονομικές περικοπές.
Το Σωματείο υπεύθυνα και με σοβαρότητα αποδέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων της Διοίκησης της Εταιρείας.
Παρόλα αυτά δεν στάθηκε δυνατόν να υπάρξει συμφωνία.
Η στάση του Σωματείου απέναντι στα εκβιαστικά διλλήματα της Εταιρείας ήταν και σοβαρή και υπεύθυνη.
Η ανάγκη εύρεσης λύσης δεν στάθηκε δυνατή, από σκόπιμες και πεισματικές θέσεις της Διοίκησης της Εταιρείας, που αφήνει πολλές υπόνοιες, ότι ήταν προσχεδιασμένη η σημερινή εξέλιξη …

Το Σωματείο, δεν αρνήθηκε ποτέ να συμβάλει στις δυσκολίες της Εταιρείας.
Το Σωματείο ήταν αυτό που πάλεψε απέναντι στα λάθει της Διοίκησης, όταν πριν από ένα χρόνο, από άστοχες ενέργειες, χάθηκε μια μεγάλη παραγγελία από τη Δ.Ε.Η. που αφορούσε ελαστικές ταινίες για τα ορυχεία.
Το Σωματείο ήταν αυτό που κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις-Υπουργούς, Πολιτικά Κόμματα, Διοίκ. Δ.Ε.Η.- για να ενημερώσει για τις συνέπειες που θα υπήρχαν για την Εταιρεία, αν δεν έπαιρναν το συγκεκριμένο έργο από τη Δ.Ε.Η. που εδώ και 40 χρόνια υλοποιούταν από τον ΙΜΑΣ Α.Ε.
Παρά τις προσπάθειες, ήταν πλέων αργά το Σωματείο να καλύψει τις Διοικητικές αστοχίες που είχαν προηγηθεί.
Το Σωματείο, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αδιάλλακτο όπως αφήνουν να εννοηθεί κύκλοι που κινούνται "κοντά" στη Διοίκηση της Εταιρείας που σκόπιμα οδηγούσαν έναν διάλογο στο αδιέξοδο…
Το Σωματείο, δεν αρνήθηκε τον διάλογο....
Δεν αρνήθηκε τη συνεργασία…
Δεν αρνήθηκε σημαντικές περικοπές ….

Αρνήθηκε όμως το αυτονόητο δικαίωμα της Εταιρείας, που πηγάζει από τη νομοθεσία για την εφαρμογή του μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας να το συμπεριλάβει σε άρθρο της Ε.Σ.Σ.Ε. άρθρο το οποίο αν γινόταν αποδεκτό, ενέχει ταπεινωτικό χαρακτήρα για το Σωματείο.
Η προαποφασισμένη απόφαση για το κλείσιμο της Εταιρείας, αποδεικνύει, ότι ήθελε να έχει ενόχους και υπεύθυνους τους εργαζόμενους για ευνόητους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.
Στις 11/03/2016 χωρίς να έχει εκπνεύσει ο χρόνος που η ίδια η Εταιρεία είχε ορίσει, το Σωματείο αντιλαμβανόμενο την σκοπιμότητα της αδιαλλαξίας, ζητάει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας, έχοντας αποφασίσει να αποδεχτούν και τις περικοπές, αλλά και το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας σε άρθρο της Ε.Σ.Σ.Ε.
Πως γίνετε στη συνάντηση αυτή, αντί να ακούσουν την πρόταση των εργαζομένων, τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Εταιρείας;;;;

Είναι βέβαιο, ότι η μεθοδεύσει του κλεισίματος της Εταιρείας εμπεριέχει και υποκρισία και δειλία από την Διοίκηση του ΙΜΑΣ Α.Ε.
Είναι βέβαιο, ότι η Γερμανική μητρική Εταιρεία Contitech A.E. αβίαστα και χωρίς συναισθηματισμούς, με τη συγκεκριμένη απόφαση συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στη στοχοποίηση του Ελληνικού λαού.
Είναι βέβαιο, ότι ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Εργασίας υποχρεούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να μη προστεθούν στο ταμείο εργασίας ακόμα 150 άνεργοι…
Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Σωματείο ήταν και είναι πάντα πρόθυμη να συμβάλει σε μια πραγματική και ουσιαστική λύση ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του Εργοστασίου.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom