Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες στο μνημόσυνο για τα θύματα των επιθέσεων στο αεροδρόμιο και στο μετρό (φωτο & βίντεο)


- Περίπου χίλιοι ακροδεξιοί τα έκαναν μπάχαλο σε διαδήλωση στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας
- Χαιρετούσαν ναζιστικά και η αστυνομία χρησιμοποίησε τα... μεγάλα μέσα για να τους απωθήσει
- Τέσσερα άτομα βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση έπειτα από 13 αντιτρομοκρατικές έρευνες που διεξήχθησαν σήμερα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου
- Η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε δεύτερο ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Μπορεί η "πορεία ενάντια στον φόβο" που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, να αναβλήθηκε για λόγους "ασφαλείας", κατόπιν αιτήματος των αρχών, αλλά δεν αποφεύχθηκαν τα παρατράγουδα!
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Bourse, όταν μέλη ακροδεξιάς ομάδας όρμηξαν σε πορεία μνήμης για τα θύματα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιτέθηκαν λεκτικά ακόμα και κατά μουσουλμάνων γυναικών που βρίσκονταν στη συγκέντρωση και ζητουσαν να φύγουν από τη χώρα.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ακροδεξιοί διαδηλωτές, μέλη της οργάνωσης “Το Έθνος”, έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς και προκαλούσαν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν και να καθησυχάσουν το πλήθος, κάνοντας χρήση αντλιών νερού.
Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο που ο κόσμος αφήνει λουλούδια και ανάβει κεριά στη μνήμη των θυμάτων, μπροστά από το πρώην χρηματιστήριο των Βρυξελλών. 

«Είμαστε χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, δεν έχει να κάνει με την πολιτική», είπε ο Andres, ένας από τους διαδηλωτές. «Είμαστε εδώ για τα θύματα και να υποβάλουμε τα σέβη μας».

Βρυξέλλες: Νέες έρευνες και 4 άτομα υπό αστυνομική κράτηση
Τέσσερα άτομα βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση έπειτα από 13 αντιτρομοκρατικές έρευνες που διεξήχθησαν σήμερα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

Διεξήχθησαν τέσσερις έρευνες της αστυνομίας στην πόλη Μαλίν και μία στην πόλη Ντυφέλ, δύο πόλεις της περιφέρειας της Φλάνδρας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι άλλες οχτώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες συνοικίες των Βρυξελλών. "Ο ανακριτής θα αποφασίσει εντός της ημέρας" εάν τα τέσσερα άτομα θα τεθούν ή όχι "υπό προσωρινή κράτηση", δήλωσε η εισαγγελία, χωρίς να συνδέει τις εξελίξεις αυτές με τις επιθέσεις.
Δεύτερος ύποπτος για το σχέδιο επίθεσης στη Γαλλία που απετράπη... στο παρά πέντε
Η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε δεύτερο ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα ο βέλγος εισαγγελέας.

Στον Αμπντεραμάν Α., ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και η κράτησή του από τις αστυνομικές αρχές είχε παραταθεί έως το Σάββατο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης". 

Χθες, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν πως απήγγειλαν κατηγορίες στον Ραμπάχ Ν., στο πλαίσιο αυτής της γαλλό-βελγικής υπόθεσης που δεν σχετίζεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι γαλλικές αρχές σημειώνουν πως απέτρεψαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που βρισκόταν "σε προχωρημένο στάδιο" με τη σύλληψη την περασμένη Πέμπτη του 34χρονου Γάλλου Ρέντα Κρικέτ. Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε διαμέρισμα στα προάστια του Παρισιού.

Ο Κρικέτ είχε καταδικαστεί ερήμην από βελγικό δικαστήριο πέρυσι σε δίκη που αφορούσε στρατολόγηση τζιχαντιστών για τη Συρία. Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης αυτής ήταν ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ένας από τους φερόμενους ως οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.
 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom