Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αλεξιάδης: Σύντομα στη Βουλή διάταξη για την απόσυρση αυτοκινήτων!

Το "σύντομα" με πόσα τέρμινα ισούται;

«Πολύ σύντομα» θα έρθει στη Βουλή διάταξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την απόσυρση αυτοκινήτων, σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένου, για την παράταση ή μη του μέτρου της απόσυρσης το οποίο έχει λήξει στο τέλος του 2015.

Ο Τρ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι σε αυτόν τον τομέα η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει, σημείωσε όμως ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τη χρονική στιγμή κατάθεσης της διάταξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η επίλυση του προβλήματος «θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του Δημοσίου» επισημαίνοντας και τη φορολογική διάσταση της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναγνώρισε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και σε άλλα, «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση» κι ότι «έπρεπε να το έχουμε αντιμετωπίσει πριν λήξει καν η ημερομηνία», υπενθύμισε όμως ότι «είναι δεδομένο και το πλαίσιο το πολιτικό και το οικονομικό και τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Κάνοντας αναδρομή στην εφαρμογή του μέτρου του απόσυρσης από την αρχή της εφαρμογής του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι η απόσυρση είναι μέτρο με «συγκεκριμένο περιβαλλοντικό και οικολογικό περιεχόμενο, αλλά και σοβαρό οικονομικό περιεχόμενο και για τους πολίτες και για το υπουργείο Οικονομικών» και τόνισε ότι «τόνωσε την αγορά του αυτοκινήτου», καθώς εφαρμόστηκε σε τύπους αμαξιών που αφορούν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ο Δ. Καμμένος σχολίασε ότι «δεν θα θέλαμε και θα πρέπει η κυβέρνηση αυτή να μην αποσύρει το μέτρο της απόσυρσης» περιγράφοντας την επιτακτικότητα της παράτασης του μέτρου επικαλούμενος πληροφορίες για 2.000 - 6.000 αυτοκίνητα που παραμένουν εγκλωβισμένα στα τελωνεία.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. προειδοποίησε ότι η παράταση θα πρέπει να έρθει σύντομα, καθώς, όπως επισήμανε, «τα έξοδα που έχουν τρέξει το πρώτο τρίμηνο - τετράμηνο στις εταιρείες και τα έσοδα που δεν έχουν έρθει στο Ελληνικό Δημόσιο είναι δύσκολο να αναπληρωθούν».

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom