Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αν δεν βγουν οι μάσκες, δεν βγαίνουμε από το Μνημόνιο

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανέβηκαν στην εξουσία μεταμφιεσμένοι ως επαναστάτες

H βαρυχειμωνιά των μνημονίων κρατάει έξι ολόκληρα χρόνια. Οι πολιτικές απόκριες, δυστυχώς, κρατούν αρκετές δεκαετίες. Την κορύφωση του καρναβαλιού τη ζούμε εδώ και ένα χρόνο με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και οι σύντροφοί του τόσο της «αριστεράς» όσο και της ακροδεξιάς ανέλαβαν την εξουσία μεταμφιεσμένοι ως επαναστάτες και έχουν καταλήξει να εφαρμόζουν τα πιο επώδυνα μνημονιακά μέτρα.

Από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 έως τώρα ψεύδονται προκλητικά. Και για να καλύψουν τα λάθη τους που φανερώνονται από την πραγματικότητα που τους διαψεύδει εφευρίσκουν νέες ψευδολογίες.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ είναι κορυφαίοι. Για ό,τι συμβαίνει πάντοτε ευθύνεται κάποιος άλλος. Η Ευρώπη, το ΔΝΤ, η Ν.Δ., τα συμφέροντα, καμιά φορά και ο… κακός καιρός. Αν η κυβέρνηση δεν βγάλει γρήγορα τις μάσκες και δεν πει, επιτέλους, όλη την αλήθεια παραδεχόμενη τις ευθύνες της, όσες αξιολογήσεις κι αν «κλείσουν» η οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται στην άβυσσο.

ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ πρέπει να πετάξουν και κάποιοι στη Ν.Δ. Εκεί τον δρόμο τούς τον έδειξαν οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογή. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει. Είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία ενός κόμματος παραδέχεται τα τεράστια λάθη του παρελθόντος.

Υπάρχει, όμως, ένα σημαντικό ζήτημα. Δεν συμμετέχουν όλα τα στελέχη σε αυτή την αναμόρφωση της παράταξης. Κάποιοι έχουν επιλέξει να κάνουν «λευκή απεργία». Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν μόνο 43 από τους 76 βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ που διαρκώς συρρικνώνεται άλλοι μεταμφιέζονται ως σοσιαλιστές και άλλοι ως μεταρρυθμιστές. Στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι υποκρίνονται πως κάνουν διάλογο για να συνεργαστούν, όμως απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Δεν έχουν κατανοήσει πως με αυτή τη στρατηγική χάνουν και τους τελευταίους ψηφοφόρους που τους εμπιστεύονταν.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τα κόμματα πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουν τις μάσκες και οι τροϊκανοί. Πρέπει, επιτέλους, να χαραχθεί ένα σχέδιο σταδιακής μείωσης φορολογίας για να αναπνεύσει η πραγματική οικονομία. Ας επιμείνουν στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στις αποκρατικοποιήσεις. Νέο μείγμα περικοπών και φόρων ούτε οι πολίτες το αντέχουν ούτε θα φέρει την… ανάπτυξη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom