Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μετά από 8 ώρες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών συμφώνησαν ότι... διαφωνούν!


- Χρειάστηκαν... μόλις οκτώ ώρες για να διαφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί!
- Κοινό ανακοινωθέν θα εκδίδονταν μόνο αν δέχονταν να το υπογράψουν όλοι οι αρχηγοί, κάτι που δεν έγινε, αφού ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποχώρησε από την συνεδρίαση
- Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να συμφωνήσουν σε όσα... μπορούν για να εκδοθεί απλά μία ανκοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας με τις υπογραφές τους
- Αυτό θα γίνει εντός ολίγων λεπτών
- Δεν το υπογράφει ο Βασίλης Λεβέντης αφού "ναυάγησε" η πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση
- Έναν... ιδιαίτερο όρο θέτει η Φώφη Γεννηματά!
- Έντονη διαφωνία για τα κλειστά κέντρα κράτησης 
- Από τη ΝΔ αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τα αιτήματα του Κυρ. Μητσοτάκη

Διαβάστε ΕΔΩ όσα προηγήθηκαν

Τώρα αποχωρούν ένα ένα (λόγω tv) τα παλικάρια και κάνουν δηλώσεις

Οι δηλώσεις Καμμένου
Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για συμφωνία στα ελάχιστα εκπροσωπώντας το σύνολο, συμπληρώνοντας πως υπήρξαν αρκετες διαφωνίες.

Και συνέχισε: "Έρχεται στις Βρυξέλλες ζητώντας να εφαρμοστούν διεθνείς συμφωνίες, η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η συμφωνία για επιστροφή στην Τουρκία εκείνων που ξεκινούν απο τα παράλιά της, η δημιουργία ακτοφυλακής της ΕΕ και η μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

Με απόλυτο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές στις διεθνές συμβασεις να φτάσουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού θέματος.

Τους ευχαριστώ όλους για τα εύσημα που έδωσαν σε ένοπλες δυνάμεις, λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. Τους συγχαιρω δημόσια που καταφέραν μεσα σε 13 μερες να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις της χώρας και ο πρωθυπουργός να παει έχοντας καλυψει τα απαιτούμενα".

Τέλος, για τις διαφωνίες της Φώφης Γεννηματά τόνισε: " Η Γεννηματά ήθελε να μπουν προτάσεις για εθνική κυβέρνηση αλλά δεν μπήκαν".

"Κεραυνοί" Λεβέντη!
"Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε να κινηθεί η συζήτηση γύρω από το μέλλον της χώρας" τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεβέντης, ασκώντας δριμεία κριτική στους συνομιλητές του!

"Ο ΠτΔ έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία (σ.σ. το αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση) και όλοι είπαν να γίνει συζήτηση μόνο για το προσφυγικό", πρόσθεσε ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων, για να συνεχίσει: "Είπαμε ότι δεν θα υπογράψουμε το κοινό ανακοινωθέν και θεωρούμε τη συζήτηση φιάσκο. Στη Βουλή θα εξηγήσω ακριβώς τι έγινε μέσα. Είπαν ψέματα ότι είναι μόνο 28.000 οι πρόσφυγες, ενώ υπουργός είπε ότι είναι 150.000. Το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων. Είναι η ώρα του λαού να καταλάβει τι ψήφιζε τόσα χρόνια".

Θεοδωράκης: "Αισθανόμαστε νικητές"
"Νομίζω ότι μετα κόπων και βασάνων χαράχθηκε μια μίνιμουμ εθνική γραμμή" τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Σταύρος Θεοδωράκης για να συνεχίσει: "Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και ασφάλεια για κατοίκους νησιών και συνόρων. Επιμείναμε στην ανάγκη να υπάρξει υπουργός κοινής αποδοχής και σύστημα που θα διοικεί το χάος. Ο πρωθυπουργός το απέρριψε. Αισθανόμαστε, όμως, νικητές για το κοινό ανακοινωθέν. Η Ελλάδα δίνει σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες του κόσμου. Τον κάλεσα να μην προκαλεί υπεραμυνόμενος της πολιτικής του το 2015".

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο ο Αλέξης Τσίπρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: "Ο όρος που χρησιμοποιούμε στο ανακοινωθέν δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα αλλά ότι οι χώρες θα έχουν συνέπειες και καλείται η ΕΕ να κάνει συγκεκριμένες αυτές τις συνέπειες. Ο Τσίπρας μας είπε πως το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι αλλά δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει".

Η κυρία Φώφη Γεννηματά την είδε παράγοντας της πολιτικής

"Δεν δίνουμε λευκή επιταγή - Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας"
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε βγαίνοντας από την συνεδρίαση: "Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Δεν δίνουμε λευκή επιταγή. Ζητήσαμε τη σύγκλιση του Συμβουλίου γιατί βλέπαμε ότι το προσφυγικό αποκτά τεράστιες διαστάσεις... Η Ευρώπη έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η χώρα χρειάζεται συμμαχίες. Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Γι αυτό χρειάζεται η κυβέρνση εθνικής ενότητας".

Τελευταίος βγήκε ο τιτανοτεράστιος Κυριάκος

"Η κυβέρνηση προσαρμόζεται στον ρεαλισμό"
"Η ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. Έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση προσαρμόζει τη στρατηγική της στο ρεαλισμό. Διατηρώ τις έντονες επιφυλάξεις μου κατά πόσο ο Πρωθυπουργός μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκραρίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποθέτουμε ότι Τσίπρας και Παυλόπουλος δεν θα στηθούν στα "μαρκούτσια" για δηλώσεις...

Απομένει λοιπόν το κείμενο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να δούμε τι διάολο έκαναν εκεί μέσα 8 ολόκληρες ώρες,εκτός από το αναμασούν τα ήδη γνωστά και να κοκορομαχούν για εντυπωσιασμό!

Οντως ο Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις
Χωρίς να κάνει δηλώσεις έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, κατά την έξοδό του ο Πρωθυπουργός στράφηκε προς τους δημοσιογράφους και, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε: «Πως αντέχετε τόση ώρα στη βροχή;».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom