Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση πετάει την μπάλα στην κερκίδα

Εκτός κι αν είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητα της αθλητικής ηγεσίας

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης
Την εποχή που περνούσε το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα, ξεσπούσε ταυτοχρόνως το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι αυτή ήταν μια επιλογή της τότε κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία.

Οχι ότι δεν υπήρχαν στημένα παιχνίδια και παράνομος στοιχηματισμός, αλλά οι ενστάσεις υπήρχαν για την χρονική επιλογή της αποκάλυψης του σκανδάλου.

'Όταν το κράτος θέλει να επιβάλει κάτι, θα το πετύχει οπωσδήποτε'', έλεγαν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης. Δεν έχουν άδικο. Μόνο που η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει την πολιτική βούληση να διεμβολίσει την ποδοσφαιρική διαφθορά , παρά της πρωθυπουργικές διακηρύξεις στην Βουλή.

Εκτός κι αν είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητα της αθλητικής ηγεσίας του τόπου που δεν αντιλαμβάνεται ότι η μάχη κατά της διαφθοράς μπορεί να τελεσφορήσει μόνο με μέθοδο και ολοκληρωμένη πολιτική στόχευση.

Προς το παρόν παρακολουθούμε αποσπασματικά μέτρα του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μόνο χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά τρικ.

Θέλετε παράδειγμα; Προ δεκαπενθημέρου ο κ. Κοντονής περιέφερε απειλητικά το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, το οποίο μάλιστα είναι και τελεσίδικο και αμετάκλητο. Το απέστειλε σε 4 αρχές: Στην ΕΟΕ, στην ΕΕΑ , στην ΕΠΟ και στη Super League. Καμία από αυτές -όπως πολύ γρήγορα αποδείχθηκε- δεν έχει δικαιοδοσία! Δηλαδή κακώς το έστειλε.

Αντίθετα, επί του βουλεύματος έχει δικαιοδοσία ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος βρίσκεται στο διπλανό γραφείο του κ. Κοντονή. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να άρει την αθλητική αναγνώριση της ΕΠΟ εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού συστήματος.

Αντί λοιπόν ο κ. Κοντονής να το παραδώσει στον στενό του συνεργάτη, τον κ. Συναδινό για να ασκήσει τον απαιτούμενο εποπτικό έλεγχο, τον έστειλε σε 4 αναρμόδιους φορείς. 

Αυτονοήτως ο καθένας υποθέτει ότι αυτό έγινε είτε για να εντυπωσιάσει ο υφυπουργός είτε για να κερδηθεί χρόνος είτε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Αν πραγματικά η κυβέρνηση επιθυμεί την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, οφείλει να πάρει μόνη της την πρωτοβουλία και όχι να πετάει το μπαλάκι από εδώ και από εκεί. Διότι μπορεί να κατηγορηθεί ότι ήρθε στην εξουσία για να συγκαλύψει και όχι να αποκαλύψει.

http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom