Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Τροπολογία στη Βουλή για τις μονάδες αποτέφρωσης και την διαχείρηση της τέφρας των νεκρών

"Επέρχεται ενδεχόμενη αύξηση εσόδων των προϋπολογισμών των ΟΤΑ"!

Μεταξύ των πολλών τροπολογιών που κατατέθηκαν στη Βουλή στο σχέδιο νόμου με τίτλο:"Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις",κατατέθηκε και μία τροπολογία που ρυθμίζει θέματα μονάδων αποτέφρωσης οστών νεκρών και διαχείρισης της τέφρας!


Η συγκεκριμένη τροπολογία ορίζει πως η τέφρα (αφού τοποθετηθεί σε τεφροδόχο) μπορεί να φυλάσσεται σε ειδικό χώρο στο κέντρο αποτέφρωσης ή να ταφεί σε υφιστάμενο κοιμητήριο.

Επίσης είναι δυνατή η διασπορά της «σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (σιντριβάνι ή ανθόκηπο) εντός του κέντρου αποτέφρωσης ή σε υπαίθριο χώρο εκτός κατοικημένης περιοχής ή στη θάλασσα».

Στην τελευταία περίπτωση, η τεφροδόχος θα πρέπει να είναι διαλυτή στο νερό και να εγκαταλειφθεί σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Σε περίπτωση δε που ο αποθανών δεν έχει δηλώσει ρητά τι θέλει να απογίνει η τέφρα του, τον λόγο έχουν οι συγγενείς, κατά σειρά τάξης.

Στην περίπτωση όμως αδυναμίας πραγματοποίησης της βούλησης του θανόντος ή διαφωνίας μεταξύ συγγενών της ιδίας τάξης τον λόγο έχει ο εισαγγελέας στην περιφέρεια του οποίου φυλάσσεται η τεφροδόχος.

Επισημαίνεται επίσης στην τροπολογία ότι η τεφροδόχος θεωρείται πράγμα εκτός συναλλαγής με όλες τις εντεύθεν συνέπειες....

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία κάνει λόγο για ενδεχόμενη αύξηση εσόδων των προϋπολογισμών των ΟΤΑ από τις προτεινόμενες διατάξεις της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ

Σχόλιο Ζείδωρον:μπορεί όσο ζούμε να μας έχουν γραμμένους,αλλά φροντίζουν για τα της άλλης μας ζωής!!!

Διαβάστε σχετικά:
Διαμάχη για την τέφρα των νεκρών στη Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom