Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θρίλερ στην Κομοτηνή με τον "όμηρο" υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου - Εισαγγελική παρέμβαση

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

- Ο υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου εξακολουθεί να παραμένει μέσα στο κτίριο
- Αργά το βράδυ έφτασε στο σημείο η εισαγγελέας Πρωτοδικών που κάλεσε τους αγρότες να απομακρυνθούν ειρηνικά
- Οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιές έξω από το κτίριο και πετούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καπνογόνα
- Πολλά τζάμια του κτιρίου έχουν σπάσει με αποτέλεσμα ο καπνός από τα καπνογόνα να εισέρχεται στο κτίριο


Περισσότερες από 12 ώρες παραμένει εγκλωβισμένος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, όπου πλέον έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 1.000 αγρότες και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον υπουργό να βγει από το κτίριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος οι αγρότες παραμένουν στο χώρο, η δύναμη τους έχει αριθμητικά αυξηθεί σε σχέση με το μεσημέρι, υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός και διιστάμενες απόψεις για το πώς πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι ήρεμες φωνές είναι ελάχιστες.

Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται η εισαγγελέας πρωτοδικών Μελισσάρη Κωνσταντίνα, η οποία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των αγροτών σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμβιβαστική λύση απομάκρυνσης τους χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτροπα ή επεισόδια με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο αυτό δεν είναι πολύ πιθανό 

Οι αγρότες πάντως γνωρίζοντας πως όλη η Ελλάδα έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην Κομοτηνή περιμένουν τις αποφάσεις όλων των συλλογικών τους οργάνων πανελλαδικά για τις επόμενες κινήσεις τους.


Υπάρχουν βέβαια και πληροφορίες που αναφέρουν πως μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως άρχισαν να αποχωρούν οι αγρότες, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ούτε εάν ο υπουργός κατάφερε να φύγει από το κτίριο.

Πάντως, οι αγρότες έξω από το κτίριο όταν αντιλαμβάνονται κινήσεις στην είσοδο τότε αρχίζουν τον βομβαρδισμό με αυγά και καπνογόνα. Μάλιστα, πέταξαν καπνογόνα και στο μπαλκόνι του κτιρίου, ενώ πολλά τζάμια έσπασαν με αποτέλεσμα ο καπνός να μπει στο κτίριο, όπου δεν βρίσκεται μονο ο υπουργός, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφοι.

Νωρίτερα σημειώθηκαν και νέα επεισόδια, όταν περίπου 500 αγρότες έσπασαν τζάμια, πέταξαν καπνογόνα και συνεχίζουν να καίνε λάστιχα, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παραμένει από τις 9 το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο.
http://www.newsit.gr/

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

«Φεύγουμε σαν κύριοι όπως ήρθαμε, κάποιοι άλλοι δεν ήρθαν σαν κύριοι», λένε οι αγρότες

Μετά από 13 ώρες αποκλεισμού του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο κτίριο αντιπεριφέρειας, άρχισαν να αποχωρούν τα πρώτα τρακτέρ σε συνεννόηση με το συντονιστικό τους όργανο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Νέστου Ν. Πασαλίδης μέσω του τηλεβόα στις 10.15 το βράδυ ανέφερε «σαν κύριοι ήρθαμε σαν κύριοι θα φύγουμε. Άλλοι δεν ήρθαν σαν κύριοι και θα φύγουν όπως- όπως, Δείξαμε σε όλο το πανελλήνιο την αγωνιστικότητα μας, τι έγινε στην Κομοτηνή. Δεν αποχωρούμε από τον αγώνα. Τον συνεχίζουμε σε όλα τα μπλόκα. Ολοι οι Κομοτηναίοι στην δυτική έξοδο της πόλης (στου Κουρούδη) ».

Παρόλο που άρχισαν να αποχωρούν όμως τα πρώτα τρακτέρ με τα κλάξον, να δημιουργούν πανδαιμόνιο συνθήματα, τις μαύρες σημαίες να κυματίζουν πολλοί αγρότες παραμένουν ακόμα στον κλοιό του κτηρίου. Υπήρξαν μικρές αντιδράσεις για την απόφαση.

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
Νωρίτερα είχε προηγηθεί διάλογος με την εισαγγελέα πρωτοδικών Κωνσταντίνα Μελισσάρη που συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των αγροτών σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμβιβαστική λύση απομάκρυνσης τους χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτροπα ή επεισόδια με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αγρότες όμως περίμεναν την πανελλαδική απόφαση γα την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Στον χώρο της πρώην Νομαρχίας είχαν  καταφθάσει και νέες διμοιρίες των ματ που ήρθαν από άλλους νομούς. Οι αγρότες παρέμειναν στο χώρο, η δύναμη τους είχε αριθμητικά αυξηθεί σε σχέση με το μεσημέρι, υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός και διιστάμενες απόψεις για το πώς πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Πηγή: http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom