Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Η εξαθλιωμένη Ελλάδα αντιστέκεται… ελπίζει και ονειρεύεται


Μαθαίνουμε για μας από τις ξένες εφημερίδες. Και ιδού η είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου μέσω της Telegraph. Ο άστεγος της Σταδίου που στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα από τις κουβέρτες του, έγινε άθελά του, τις τελευταίες ημέρες, viral μέσω της Telegraph.

Ένας άντρας, άστεγος, μόνος, με τα λιγοστά υπάρχοντά του
συγκεντρωμένα στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, έχει γίνει το πρόσωπο των φετινών Χριστουγέννων. Πρόκειται για έναν από τους αστέγους της Σταδίου, και ο λόγος που έγινε viral είναι γιατί εκεί, δίπλα στα παπλώματα που κοιμάται, στόλισε το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια εικόνα που λέει ότι η εξαθλιωμένη Ελλάδα αντιστέκεται, ελπίζει και ονειρεύεται.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων αναδημοσίευαν διαρκώς τη φωτογραφία του, γράφοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις μπάλες και με τα όμορφα τυλιγμένα πακέτα δώρων από κάτω του δεν μπορεί να μην περάσει απαρατήρητο από όποιον περνά από το σημείο. Όπως μάλιστα μας πληροφορεί η βρετανική εφημερίδα, ο άστεγος λέγεται Χρήστος και γράφει ποιήματα.

Ας ελπίσουμε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα γίνει αξιοθέατο, και ότι γρήγορα θα βρεθεί μια λύση για όλη αυτήν την κατάντια μας. 
Δεν την αξίζουμε.

http://www.nikosonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom