Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν τρομοκράτες υπουργοί (βίντεο)

Απειλούν με περικοπές συντάξεων αν δεν περάσει το ασφαλιστικό!

Αφού κατάλαβαν εκεί στο Μαξίμου ότι με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών το παιχνίδι χοντραίνει και τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα,ώστε να χάσουν την εξουσία και τις υπουργικές τους καρέκλες οι "σύντροφοι" περνούν στην αντεπίθεση με την μέθοδο της επικοινωνιακής τρομοκρατίας των πολιτών.

Τα στασίδια πολλά και πρόθυμα να τους φιλοξενήσουν...

Μόνιμος φόβος κι απειλή οι περικοπές των συντάξεων από τις οποίες πλέον κατάντησε να ζουν δύο και τρεις οικογένειες στη χώρα των απανωτών μνημονίων και των ανίκανων διαχειριστών.

Το πρώτο μήνυμα στους αγρότες και σε όσους αντιδρούν στο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση το έστειλε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη από το στασίδι του Mega.Διεμήνυσε πως αν δεν περάσει η πρόταση της κυβέρνησης τότε θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις!

Η Όλγα Γεροβασίλη αναγνώρισε πως οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται αλλά αφού συσκέφθηκε με τον εαυτό της αποφάσισε πως «αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει.Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις», είπε η κυρία.



Και φυσικά οι αγρότες μπορεί να μην τρόμαξαν,άλλωστε οι συντάξεις έχουν περικοπεί περίπου 12 φορές μέχρι σήμερα.Το μήνυμα όμως το 'πιασαν οι υπουργάρες Αλεξιάδης και Αποστόλου κι άρχισαν να το διατυμπανίζουν κι αυτοί ως γνήσιοι "αριστεροί" τρομοκράτες!

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης,αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα αν δεν περάσει το σχέδιο Κατρούγκαλου!

Ποιο σύστημα ρε γίγαντα;το κατεδαφισμένο ήδη;

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση δέχεται πολιτικές πιέσεις και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αν έχουν εναλλακτικές προτάσεις να τις καταθέσουν».

Επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε με έμφαση πως: «221 βουλευτές ψήφισαν το καλοκαίρι τη συθμφωνία και τώρα εμφανίζονται να διαφωνούν και χτυπούν στην πλάτη τους αγρότες. Αυτό δημιουργεί πολλά ερωτήματα»...

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης εμφανίστηκε έτοιμος για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες και μετά την απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

«Είμαι διατεθείμενος να μεταβώ σε οποιοδήποτε μπλόκο για ουσιαστικό διάλογο, όχι με συνθήκες Σερρών και Κομοτηνής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε επίσης ότι τα επόμενα χρόνια θα επέλθουν σταδιακές αλλαγές και σε αυτό τον τομέα ώστε να υπάρξει εξομάλυνση με το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση αν τα σκληρά μέτρα περάσουν από τη Βουλή αλλά οι αγρότες δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Δεν θέλουμε να πάρουμε ούτε σπίτια, ούτε μηχανήματα αλλά θα πρέπει να δείτε τη συνολική εικόνα».

Παράλληλα, ο υπουργός δικαιολόγησε την οργή του αγροτικού κόσμου της χώρας για τα συνολικά προβλήματά τους, «αλλά δεν μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Αποστόλου: "Στο μηδέν η σύνταξη του ΟΓΑ αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό"

Τη σκυτάλη της τρομοκρατίας πήρε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και για ένα 12ωρο "όμηρος" των αγροτών στην Κομοτηνή,Ευάγγελος Αποστόλου,ο οποίος τόνισε πως "αν αποσυρθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν".

Αυτά που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ήταν με τα δεδομένα πριν τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου. "Μετά υπογράψαμε τη συμφωνία" είπε ο υπουργός, που συμπλήρωσε: "Μας ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ή όχι;".

Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, τόνισε ακόμη πως το 2016 οι αγρότες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με το 2013 ή το 2014, ωστόσο ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ισχύσει τα επόμενο χρόνια (σ.σ. το 2018 και το 2019), απάντησε:"Τώρα θα μιλήσουμε για το 2018 ή το 2019;"!

Επιπρόσθετα, ο υπουργός δήλωσε ότι αν αποσυρθεί το ασφαλιστικό η σύνταξη του ΟΓΑ θα πάει στο μηδέν.

Σχετικά, πάντως, με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης αρκέστηκε να πει ότι "εγώ μπαίνω στη διαδικασία να στηρίξω τα πάντα".

Αυτά από τα σαϊνια μας που θεωρούν το δρόμο της τρομοκρατίας ευκολότερο από το να ψάξουν τρόπους που να μην κατεδαφίζουν έτι περισσότερο τις ήδη πετσοκομένες συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom