Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Άνθρωποι και σκουπίδια μαζί! - Μια ατελείωτη χωματερή το Ταε Κβο Ντο! (Συγκλονιστικές εικόνες)


- Το newsit.gr μέσα στον σκουπιδότοπο του Ταε Κβο Ντο
- Εικόνες ντροπής και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
- Ανδρες, γυναίκες και παιδιά στο πάτωμα ανάμεσα σε σκουπίδια
- Περιττώματα παντού και ίχνος συνθήκης υγιεινής
- Πάνω από τους μισούς μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί από την Ειδομένη έχουν ήδη φύγει!





Οι εικόνες είναι πραγματικά αποκρουστικές. Το newsit.gr μπήκε μέσα στον χώρο του Ταε Κβο Ντο και αυτό που θα αντικρύσετε μέσα από τις φωτογραφίες ντοκουμέντο είναι ένα απόλυτο σκουπιδαριό με ανύπαρκτες συνθήκες υγιενής, με σκουπίδια παντού, με περιττώματα παντού στις τουαλέτες, με ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα! 

Στην ουσία, το μόνο που έχει αλλάξει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που μεταφέρονται στο Ταε Κβο Ντο από την Ειδομένη και από τα νησιά που φτάνουν μέσω Τουρκίας είναι ότι έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.
Θα δείτε ανθρώπους να κοιμούνται στο πάτωμα μέσα σε σλιπινγκ μπαγκ, θα δείτε σκουπίδια παντού, θα δείτε ανθρώπους που δεν έχουν που να καθίσουν, θα δείτε τον ορισμό του εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης.

Οι αρχές μοιράζουν στην είσοδο σακούλες με φαγητό και ταπεράκια αλλά δεν υπάρχει η πρόβλεψη να υπάρχουν έστω κάδοι απορριμάτων και έτσι αυτά γίνονται βουνά σκουπιδιών.
Κάποιοι έχουν βάλει ξύλινα διαχωριστικά για να έχουν τον χώρο τους όσο μπορούν και αυτά έχουν γίνει και αυστοσχέδιες κρεμάστρες. Εικόνες από άλλες εποχές στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, με ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, που ξεσπιτώθηκαν με την βία ή από ανάγκη και που βρίσκονται στοιβαγμένοι εκεί σε ένα γήπεδο που για άλλο λόγο φτιάχτηκε και σε άλλες εποχές.
Στον χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και αναρωτιέται κανείς τι επιθεωρεί! 
Αναρωτιέται κανείς αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που υπάρχει με΄σα στο γήπεδο. Και μάλλον όχι, αφού δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους (αγαπημένη πρακτική της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα).

Τα χαράματα έφτασαν και οι τελευταίοι μετανάστες από την Ειδομένη. Αργότερα, εάν χρειαστεί θα μεταφερθούν κάποιοι απο αυτούς και στο κλειστό του Ελληνικού.

Οι μισοί έχουν ήδη φύγει!
Ο κ. Μουζάλας έφτασε στον χώρο του Ταε Κβο Ντο περίπου στις 10 το πρωί. Συνολικά επιστρατεύτηκαν απο την Αστυνομία 45 λεωφορεία και μεταφέρθηκαν συνολικά περίπου 2250 μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων είναι απο το Μαρόκο, το Ιράν και το Σουδάν. 

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που έχουμε, στο κλειστό του Ταε κβο Ντο στο Φάληρο κατέληξαν και τα 45 πούλμαν. Ενημέρωση για ακριβή αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στον χώρο φιλοξενίας του Φαλήρου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Γιατί; Γιατί εκτός από το χάος, που ούτως ή άλλως επικρατεί πολλοί μετανάστες είναι αυτοί που φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Μάλιστα είναι εντυπωσιακή η ομολογία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι επι της ουσίας έχουν φύγει οι μισοί από όσους μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη προς άγνωστη κατεύθυνση! 

Σύμφωνα με μια τελευταία ενημέρωση έγινε από εκπρόσωπο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ότι το 30% αυτών που ήρθαν με πούλμαν απο την Ειδομένη αποχώρησαν απο το κλειστό του Ταε Κβο Ντο. 

Επίσης, είπαν ότι σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς υπάρχουν μέσα συνολικά 2000 προσφυγες και μετανάστες ενώ πριν την έλευση των μεταναστών απο Ειδομένη υπήρχαν μέσα στο κλειστό γήπεδο του Ταε κβο Ντο περίπου 700 άτομα.

Μιλώντας στο newsit.gr μετανάστες έλεγαν ότι θα μείνουν για μια με δυο ημέρες είτε σε ξενοδοχεία είτε και κάπου έξω (όπου βρούν) έως ότου βρουν τους συνδέσμους στους εδώ στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη αλλά αυτή την φορά περνώντας απο τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και όχι από την απροσπέλαστη πλέον Ειδομένη και τα ελληνοσκοπιανα σύνορα. Απο εκεί -υποστηρίζουν- θα επιχειρήσουν μέσω Αλβανίας και Κροατίας να περάσουν προς Ευρωπαϊκές χώρες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom