Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

"Ντου" των αγροτών στην έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες - Επιτέθηκαν στον Σγουρίδη! (φωτο)


Άνω κάτω έγινε η έναρξη του 10ου Παγκόσμιου Συνέδριου Θρακών στις Φέρες Έβρου το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις 17:00.

Όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν με τους προγραμματισμένους χαιρετισμούς του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας & Σουφλίου, του Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης αλλά και του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ώσπου εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν στο χώρο "από παντού".

Με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, κ. Αλεξανδρή, οι αγανακτισμένοι αγρότες έκαναν έκκληση στον κόσμο "να εγκαταλείψει και να βγει έξω μαζί τους", όπου έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους. "Είναι επιτέλους ώρα και για λίγη επανάσταση", έλεγε ο πρόεδρος.

Είναι χαρακτηριστικό πως εισέβαλαν στο γυμναστήριο και κατευθύνθηκαν στους επισήμους κατηγορόντας τους για κατασπατάληση χρημάτων ενώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, της βάσης της ελληνικής αγοράς, δεν έχουν αποδοθεί. "Συνέδρια μπορείτε να κάνετε, αποζημιώσεις όμως; Μέχρι πότε;", φωνάζαν.

"Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τόσοι πολλοί, έχουν τάξει τόσα πολλά και εμείς δεν έχουμε δει τίποτα", έλεγε ο πρόεδρος, "γι' αυτό ζητάω από όλους τους συνανθρώπους μας να μας συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στον αγώνα μας" (εννοώντας να αποχωρήσουν από το συνέδριο).

Με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε αμυντική στάση και να προσπαθεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση, το Δήμαρχο να ηρεμεί τους αγρότες, τους βουλευτές να βρίσκονται μέσα στο "χαμό" και τους συνέδρους να... τραβάνε τα μαλλιά τους οι εργασίες διεκόπηκαν.

Ένας χαμός πριν από λίγο στην έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών στις ‪#‎Φέρες‬.
Εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλλαν στο κλειστό γυμναστήριο όπου ήταν να ξεκινήσει το συνέδριο και "όρμησαν" στους επισήμους.
Οι αγρότες έχουν τα τρακτέρ παρατεγμένα έξω από το κλειστό.
Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Στον Παναγιώτη Σγουρίδη επιτέθηκαν αγροτες και κτηνοτρόφοι πριν πριν την έναρξη του συνεδρίου Θρακών στις Φέρες.

Άναψαν επικίνδυνα τα αίματα πριν από λίγα λεπτά στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών, όπου θα ξεκινούσε στις 5.30 το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι επιτέθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αυτή την στιγμή, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ωστόσο ισχυρότατη αστυνομική δύναμη βρίσκεται ακόμη στο σημείο, ενώ το συνέδριο θα ξεκινήσει αργότερα.

http://www.thrakinea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom