Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πόλεμος χωρίς τέλος μεταξύ Μαξίμου και Κατερίνας Σαββαϊδου - Κυβέρνηση: Δεν μπορεί να είναι πολιτικά ανεξάρτητη!


- Πολεμικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της Κατερίνας Σαββαϊδου!
- Με ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έκανε γνωστό πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί!
- Τονίζει πως δεν θα επιτρέψει η παραίτησή της να θεωρηθεί ως παραδοχή εμπλοκής σε οποιοδήποτε σκάνδαλο και απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη!
- Κυβερνητικοί κύκλοι απάντησαν πως η άρνησή της επιβεβαιώνει τις ανησυχίες πως δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία!

- Την παραίτησή της είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Το "σίριαλ" της κόντρας μεταξύ της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται! Αντιθέτως, παίρνει διαστάσεις πολέμου κανονικού.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να διαμηνύσει τηλεφωνικά στην Κατερίνα Σαββαΐδου πως επιθυμεί την παραίτησή της!

Από τις πρώτες στιγμές της εξέλιξης εκείνης οι προθέσεις της γγ Δημοσίων Εσόδων παρέμεναν άγνωστες, ωστόσο σήμερα επισημοποιήθηκαν!

Η ίδια, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να... διευκολύνει με την παραίτησή της, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, ενώ περνάει και στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως θα καταφύγει στην δικαστική οδό!

Η κόντρα αυτή ξεκίνησε αφού η Κατερίνα Σαββαΐδου κρίθηκε ποινικά υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με ποινική δίωξη που της ασκήθηκε φέρεται να έδωσε χρονικό περιθώριο εντός έτους (και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος) στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Εκτός από την δίωξη, ωστόσο, υπάρχει και η... πολιτική διάσταση της υπόθεσης, αφού η Κατερίνα Σαββαϊδου αποτελούσε "κόκκινο πανί" για το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον γιατί θεωρείτο... άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά και δεύτερον διότι υπήρχαν υπόνοιες πως έδινε κρυφά στοιχεία στην τρόικα!

Μετά την μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της, ήρθε και η λιτή αλλά γεμάτη "φαρμάκι" απάντηση από κυβερνητικούς κύκλους, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών. Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης".

ΕΔΩ ολόκληρη η πολυσέλιδη ανακοίνωση της κυρίας Σαββαϊδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom