Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη θρίλερ 97 - 90 της Εθνικής επί της Λετονίας και εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά


Μετά τον αποκλεισμό της από την Ισπανία η Εθνική μας ομάδα νίκησε σ' ένα ματς θρίλερ την Λετονία και πήρε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Η ήττα από την Ισπανία κόστισε πολύ στους Ελληνες παίκτες που δεν μπορούσαν να βρουν το ρυθμό τους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα,που έκαναν απανωτά λάθη.Συνήλθαν στο τέλος και νίκησαν 97 - 90.

Οι Λετονοί,η ομάδα έκπληξη του Eυρωμπάσκετ 2015,πήρε από την αρχή τον αέρα της Ελληνικής ομάδας και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου.Στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην αναγεννημένη Εθνική Ελλάδος και μοιραία ηττήθηκαν,ενώ έχουν άλλη μία ευκαιρία αύριο για να διεκδικήσουν κι αυτοί ένα εισιτήριο.

Σε κάποια σημεία μάλιστα το σκορ εκτοξεύτηκε και στους 17 πόντους... κι εκεί που το γυρνούσαμε οι Λετονοί ξέφευγαν και πάλι.... κάποια στιγμή πέτυχαν 24 πόντους με την Ελληνική ομάδα να παραμένει άποντοι...

Εστω και με περιπετειώδη τρόπο, επιστρέφοντας από το -17, η Εθνική έπραξε το καθήκον της και πήρε την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά κλείνοντας με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ.

Τουλάχιστον επιτεύχθηκε ο μίνιμουμ στόχος. Αυτό φυσικά δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση την ομάδα που μπήκε στη διοργάνωση με μεγαλεπίβολα σχέδια. Η συνέχεια πάντως στα μεγάλα ραντεβού διασφαλίστηκε.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Ελλάδα: Μπουρούσης 20, Ζήσης 12, Σπανούλης 16, Καλάθης 15, Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8, Αντετοκούνμπο 15.

Λετονία: Μέγερις 14, Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6, Γιανιτσένοκς 22, Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς, Μέιερς 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom