Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Κάτι βρωμάει! Ξημερώνει Παρασκευή και στη Βουλή παίζουν τις κουμπάρες (μπήκαν στο τρυπάκι της Ζωής και κουβεντιάζουν διαδικαστικά θέματα)!


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τα διαδικαστικά της τερτίπια κατάφερε να πετύχει αυτό που επεδίωκε από την αρχή:να παγώσει την ψήφιση του 3ου Μνημονίου από τη Βουλή,ενώ το απόγευμα συνέρχεται το Eurogroup.

Οπως όλα δείχνουν η Ολομέλεια θα ξεκινήσει μετά τη 1:30 το πρωί...



Μετά από σχεδόν μισή ώρα αδιέξοδης συζήτησης, το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Μνημόνιο στην Ολομέλεια της Βουλής τέθηκε σε νέα ψηφοφορία. Ο Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε την ψήφο του και με 11 ψήφους υπέρ, 7 κατά και δυο παρών (ΚΚΕ) αποφασίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια να ξεκινήσει στις 01:32 τα ξημερώματα

Αφού τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση, χρειάζονται 45 λεπτά για να ετοιμάσουν οι υπηρεσίες της Βουλής την ημερήσια διάταξη και να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Η διαδικασία βάσει του Κανονισμού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 10 ώρες. Αλλά μένει να δουμε αν θα ζητήσουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές ή αν θα τοποθετηθούν μόνο οι εισηγητές και οι αρχηγοί κομμάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσει. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα προεδρεύσει ή και αυτή τη φορά θα παραχωρήσει τη θέση της στον Αλέξη Μητρόπουλο για να μιλήσει ως βουλευτής.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα γίνονται στη Βουλή λεπτό προς λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom