Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Ο Φλαμπουράρης μου είπε "Μην ζορίζεις τον Στουρνάρα"!


- Πολιτική θύελλα αναμένεται να προκαλέσει ο ισχυρισμός της Προέδρου της Βουλής ότι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης της ζήτησε να μην ασκεί πιέσεις στον Γιάννη Στουρνάρα!
- Στις 15.15 άρχισε με καθυστέρηση 2 ωρών και χωρίς απαρτία η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
- Παρόντες μόνο δυο βουλευτές: Η Ραχήλ Μακρή και ο Θανάσης Πετράκος
- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά αποκαλώντας τον "δύστροπο"
- Επιτέθηκε και σε όλα τα κόμματα πλην της Λαϊκής Ενότητας ότι σαμποτάρουν την διαδικασία
- Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να διαλύσει την Βουλή για να μην ολοκληρωθεί το έργο της



Στις 15.15 άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής με ελάχιστους παρόντες. Άλλη μια παρωδία των κοινοβουλευτικών διαδικασιών είχε αρχίσει με την ίδια την Πρόεδρο της Βουλής να πέφτει στην παγίδα και να ευτελίζει η ίδια με την συμπεριφορά της τους θεσμούς που με τόση παρρησία υπερασπίζεται.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχίζοντας το λογίδριό της επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο αποκαλώντας τον δυστροπούντα. Κι αυτό γιατί δεν έχει αποστείλει στην Βουλή, τα πρακτικά της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Όμως η κα Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην Ραχήλ Μακρή και στον Θανάση Πετράκο που είναι και οι μόνοι βουλευτές παρόντες κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φάμπουράρη ότι παρενέβη για να μην πιεστεί ο Γιάννης Στουρνάρας να καταθέσει για την υπόθεση Siemens!
Η κα Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην εφημερίδα Αυγή καταγγέλοντάς την ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημοσίευσε ένα κείμενο που φέρεται όπως είπε να εκφραζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Την χαρακτήρισε πλαστή γιατί όπως είπε δεν εγκρίθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είπε όμως η κα Κωνσταντοπούλου, το Προεδρείο της Κ.Ο. αποτελείται από τον Αλέξη Τσίπρα, την ίδια, τον κ. Μητρόπουλο, τον κ. Μπαλάφα και την κα Χαραλαμπίδου - που όμως πήγε στον Λαφαζάνη, τον κ. Μαντά, τον κ. Αθανασίου, τον Βασίλη Χατζηλάμπρου και τους 3 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: Φίλης, Γεροβασίλη και Πετράκος. Και όλοι οι παραπάνω και άλλοι πολλοί δεν συνεδρίασαν ούτε και κάποιοι αντικαταστάθηκαν, οπότε με άλλα λόγια δεν εκφράζει την Κ.Ο. η ανακοίνωση.

Η κα Κωνσταντοπούλου προκειμένου να αποδείξει ότι η ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλαστή αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επαφές που είχε με όλα τα μέλη του προεδρείου.... Η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο και ζήτησε την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι θα δώσει εντολή να αντικατασταθούν τα μελη που  δεν παρίστανται και είπε ότι διαφορετικά θα πληρώσει βαρύ τίμημα. 

Η βόμβα όμως έπεσε λίγη ώρα αργότερα: 

Είπε: «Όταν αποστέλλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα και σε αυτή την επιτροπή και την επιτροπή ΔΕΚΟ σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη μου είπε: "μην τον ζορίζεις" και του είπα αυτό δεν το άκουσα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα ο οποίος εξεπλάγη».

Η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε εμμέσως τον κ. Στουρνάρα ότι ψεύδεται όταν επικαλείται φόρτο, αφού όπως είπε η Πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με την παραπολιτική στήλη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο κ. Στουρνάρας είναι στο σπίτι του στην Σύρο.

Είπε ακόμα ότι ο κ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται σαν να έχει μια ιδιότυπη ασυλία. Είπε ακόμα ότι η Νάντια Βαλαβάνη ως πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, της τηλεφώνησε και της ζήτησε να παραστεί σε αυτή τη συνεδρίαση και όταν όμως κάλεσε τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Μαντά, εκείνος αρνήθηκε να το δεχθεί. Μίλησε για συστηματική παρεμπόδιση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Επίσης, η κα Κωνσταντοπούλου δεν άφησε να πέσει κάτω την επίθεση που δέχθηκε χθες από τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκο Αλιβιζάτο λέγοντας ότι είναι τιμή της να της επιτίθενται πρόσωπα σαν τον κ. Αλιβιζάτο που αρνήθηκε να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ.

Απείλησε επίσης με βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα, την οποία όμως δεν μπορεί να κάνει αφού δεν υπάρχει απαρτία στην συγκρότηση της επιτροπής.

Νωρίτερα με επιστολή του ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στην κλήση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με ένα ηχηρό όχι. Ο κ. Στουρνάρας εξηγεί ότι το πρόγραμμά του είναι επιβαρυμένο και παραθέτει σειρά ημερομηνιών κατά τις οποίες είχε πει στην Πρόεδρο της Βουλής ότι είναι διαθέσιμος να παραστεί αλλά όπως λέει δεν προσεκλήθη ποτέ! Η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για τις 13.00, άρχισε στις 15.15 και εξελίσσεται σε ακόμη ένα σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου αφού οι μόνοι που θα παραστούν είναι βουλευτές του κόμματος Λαφαζάνη.

Η Ραχήλ Μακρή παίρνοντας τον λόγο παρομοίασε τα εγκλήματα του ναζισμού και του σταλινισμού με όσα κατά την άποψή της γίνονται σήμερα με την παράκαμψη θεσμών. 

Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπραςανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η κα Μακρή ενέπλεξε τον υιό του κ. Παυλόπουλου στην αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει σήμερα μια τέτοια συμπεριφορά και δεν πιστεύω ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την εμπλοκή προσώπου της οικογενείας του σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά».

Η κα Μακρή είπε για τον κ. Παυλόπουλο ότι: «Δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών και της ψήφου που του έδωσα». Είπε ακόμα ότι ο μόνος τρόπος για τον οποίο τον ψήφισε ήταν για να καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου με την χώρα να οδηγείται σε εκλογές.

«Δυστυχώς, όταν ήρθε η ώρα για την ψήφιση του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας τον ψήφισα παρότι είχα ενστάσεις για το πρόσωπό του και τελικά επιβεβαιώθηκα αλλά αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως βουλευτής», είπε η κα Μακρή.

Η κα Κωνσταντοπούλου παίρνοντας τον λόγο επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της κας Μακρή ειδικά για τις ενστάσεις που υπήρχαν για το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου  και βρήκε ακόμα μια φορά την ευκαιρία να επιτεθεί στον Προκόπη Παυλόπουλο! Κατέθεσε την βαθιά απογοήτευσή της όπως είπε γιατί από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προωθεί τα μνημόνια.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και πρόσθεσε ότι θέλει να θυμίσει ότι ο κ.Στουρνάρας ουδέποτε συνεργάστηκε με την Βουλή και αρνήθηκε να διαβιβάσει στην Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους τους λογαριασμούς για τον δανεισμό της χώρας. 

Την ενόχλησε ακόμα και το γεγονός ότι όταν του ζητήθηκαν έγγραφα δεν τα έστειλε όπως είπε σε...«φυσική μορφή» αλλά σε στικάκι....

Υπάρχουν ενδείξεις είπε η Πρόεδρος της Βουλής ότι διαλύεται η Βουλή για να προστατευθεί ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά και να μην ολοκληρωθεί το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος...

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom