Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά μόλις 171 μεταναστών στον Ελαιώνα! (φωτό και βίντεο)

Πολύς χαμός,πολλά λεφτά,αλλά το Πεδίον του Αρεως δεν άδειασε και πιθανότατα από αύριο να... ξαναγεμίσει!

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Βοτανικού, με αρκετούς ωστόσο από αυτούς να φεύγουν νωρίτερα αφού δεν επιθυμούσαν τη μεταφορά τους! Στο χώρο του Ελαιώνα έχουν τοποθετηθεί 90 κοντέινερ, συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων. Στην καταμέτρηση, πάντως, οι πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν από τα πούλμαν που τους μετέφεραν, ήταν 171.

Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

Πριν από λίγο αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία της εν λόγω Υπηρεσίας, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.

Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της.

Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος χώρος που φιλοξενεί τους πρόσφυγες, διαθέτει αποθήκες, παιδότοπο, τραπεζαρία, χώρους συνάθροισης, βαν του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ενδέχεται να μπει wi-fi, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν με  φίλους και οικογένειες. 


  

Τις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα επισκέφτηκε και η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Από νωρίς οι πρόσφυγες μάζευαν τα υπάρχοντά τους από το Πεδίον του Άρεως.

Κάτοικοι του Ελαιώνα συγκεντρώθηκαν έξω από το οικόπεδο του δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 89, το οποίο έχει παραχωρηθεί για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως.


Οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ασφαλιστικά μέτρα και εξώδικο κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως "παρανομεί" και πως "δεν μας ρώτησε για την μετεγκατάσταση των μεταναστών".

Στον Ελαιώνα έγιναν από νωρίς οι απαραίτητες ετοιμασίες για την υποδοχή των μεταναστών, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δυνάμεις της αστυνομίας ούτως ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Σε πυροσβεστικά οχήματα εισήλθαν οι πρόσφυγες και μετανάστες για να μεταφερθούν από το Πεδίον του Άρεως.

Αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν να μεταφερθούν στον Ελαιώνα και έφυγαν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom