Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο (φωτο & βίντεο))


Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση , ο οποίος συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Μαυρόπουλο, τον αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας, Τζανέτο Φιλιππάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Παπαγεωργίου ξέσπασε σήμερα στη Λέσβο η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Προφήτης Ηλίας πάνω από το Καγιάνι.



pirkagia-kagiani-2
Η φωτιά με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ζητήθηκε από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μυτιλήνη η άμεση συνδρομή από αέρος με αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το δυτικό τμήμα του νησιού και προς τις περιοχής της Αμαλής, των Λουτρών και της Χαραμίδας.
pirkagia-kagiani-3
Στο σημείο έχει φτάσει όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής οι άνδρες της οποίας δίνουν μάχη με τις φλόγες για να ανακόψουν την πορεία της.
To LesvosNews.gr ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς και θα σας μεταφέρει με φωτογραφίες και βίντεο όλη την εξέλιξη στην προσπάθεια κατάσβεσης.
Σε εγρήγορση βρίσκεται και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Το LesvosNews.gr επικοινώνησε με την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου η οποία είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως μας ενημέρωσε έχουν ξεκινήσει ήδη δύο αεροπλάνα από τη Θεσσαλονίκη τα οποία κατευθύνονται στο σημείο της πυρκαγιάς.


http://www.lesvosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom