Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Παραιτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος! - Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο 75χρονος Γιάννης Θεωνάς

Ετσι παιδιά,τόπο στα νιάτα!!!

Νέος διοικητής του ΙΚΑ σύμφωνα με ανακοίνωση είναι ο 75χρονος Γιάννης Θεωνάς,πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής επίσης  του ΚΚΕ!

Η παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου υπεβλήθη στις 2 Ιουνίου και την έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κύριος Σπυρόπουλος επικαλέστηκε σχετικά με την παραίτηση του προσωπικούς λόγους, ενώ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του μήνα όπως του ζήτησε ο κ.Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός αφού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα διοικητή για την άψογη συνεργασία τους ζήτησε από τον κ.Σπυρόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο κύριος Στρατούλης πρότεινε για νέο διοικητή το Γιάννη Θεωνά ο οποίος είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ως στέλεχος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ως γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ.

Με τα νέα δεδομένα η διοικήση του ΙΚΑ διαμορφώνεται με τον Γιάννη Θεωνά στη θέση του διοικητή, και τους Γιάννη Δούκα, Διονύση Καλαματιανό και Βασιλική Τριανταφυλλίδη στις θέσεις των υποδιοικητών.

Βιογραφικά στοιχεία του Γιάννη Θεωνά
Ο Γιάννης Θεωνάς γεννήθηκε στο Φιλότι της Νάξου στις 29 Οκτωβρίου 1940, είναι Έλληνας πολιτικός, στέλεχος της Αριστεράς και πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕΕίναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και της Ανωτέρας Τηλεπικοινωνιακής Σχολής.

Το 1964 προσλήφθηκε στον ΟΤΕ, όπου εργάστηκε ως το 1994. Υπήρξε δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος από το 1974, μέλος του Δ.Σ. του ΟΜΕ-ΟΤΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας την περίοδο 1992-1994.

Ο Θεωνάς έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, το 1987, στην οποία παρέμεινε ως το 1996, ενώ κατά την περίοδο 1990-1994 ήταν και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Από το 1994 ως το 2000 ήταν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στο Ευρωκοινοβούλιο διετέλεσε μεταξύ άλλων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής πολιτικής.

Το 2000, ύστερα από τη διαγραφή του Μήτσου Κωστόπουλου από το ΚΚΕ, ο Θεωνάς ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με την ηγεσία του Κόμματος, αποδοκιμάζοντας ανοιχτά τη διαγραφή του Κωστόπουλου, υποστηρίζοντάς τον και λέγοντας πως το Κόμμα βρίσκεται σε λάθος πορεία.

Σύντομα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, δίνοντας την στον Γιάννη Πατάκη. Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο Θεωνάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το Κόμμα.

Αμέσως μετά, μαζί με τον Κωστόπουλο και άλλα πρώην στελέχη του ΚΚΕ, ίδρυσε την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), η οποία συμμάχησε με το ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα ο Γιάννης Θεωνάς είναι μέλος της Γραμματείας της ΚΕΔΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Ο επιτελαρχης της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ Αυτος που ξοδεψε το 1 000 000 στους γαμους της κορης του
Αυτος ο υποδικος για παρανομες ρυθμισεις χρεων προς το ΙΚΑ αυτος ο χρεοφειλετης εκατομμυριων ,στο συριζα
τον εχουν σταυρο στη σκουφια τους τον λατρευουν και τον θεωρουν αναντικαταστατο Ευγε !!! Να τον χαιρεστε
Ετσι την ενοουσατε τη διαφανεια και την καθαρση που υποσχονταν προεκλογικα"
Αυτο ηταν το τελευταιο απο τα δεκαδες σχολια πουγραψα για λογαριασμο
αυτου του ανιστοριτου Σπυροπουλου του αρχιεπισκοπου Πασοκ και πασης
κλεφτοσυμμοριας Φαινεται πως ολοι εμεις συντελεσαμε στον εκτοπισμο
του για να ησυχασουμε εμεις και εκατομμυρια ασφαλισμενοιπου υπεφεραν
melito

Read more: Go to TOP and Bottom