Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ομπάμα και Σαπέν απέτρεψαν επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας την Κυριακή


- Την είδηση αυτή για την οικονομική επίθεση έκανε γνωστή ελληνική διπλωματική πηγή στο Λονδίνο
- Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δηλώσεις Ομπάμα και Σαπέν απέτρεψαν αυτή την επίθεση την Κυριακή
- Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα
- Οι δεσμεύσεις του Γ. Βαρουφάκη προς τους επενδυτές και τραπεζίτες πως η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει το χρέος της

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις και σενάρια έχει προκαλέσει σε
πανευρωπαϊκό επίπεδο η αποκάλυψη από ελληνική διπλωματική πηγή πως την Κυριακή το πρωί υπήρξε μεγάλη ένταση σε όλη τη γηραιά ήπειρο με αφορμή την Ελλάδα.

Η πηγή ανέφερε πως το εχθρικό προς την Ελλάδα, μπλοκ του Eurogroup ετοίμαζε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, απετράπη την τελευταία στιγμή από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και του γάλλου υπουργού Οικονομικών, κ. Σαπέν που έστω και με διακριτικό τρόπο στήριζαν την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στα μέτρα λιτότητας, φαίνεται πως ήταν αρκετές για να αποτρέψουν μία τέτοια κίνηση, τις συνέπειες της οποίας θα βλέπαμε το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News σημείωσε πως “είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης”.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει σύντομα μία συμφωνία για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως με αυτή τη συμφωνία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή.

Την ίδια ώρα, η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην οποία αναφέρει πως η Αθήνα επιθυμεί να σταματήσει να μιμείται τον Σίσσυφο. Όπως επισημαίνει οι δανειστές έδωσαν πολλά λεφτά στην Ελλάδα για να αποπληρώσει τα χρέη της με την προϋπόθεση να περιορίσει τα έσοδά της, κάτι που το χαρακτήρισε "όχι καλή ιδέα".

Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις ιδιωτικοποιήσεις

Με δηλώσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης ήρθε σε ευθεία αντίθεση με πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν είναι συνετή η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, όπως είπε δεν είναι πολύ έξυπνο να γίνονται ιδιωτικοποιήσεις εν μέσω κρίσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα".

Χαρακτήρισε την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πολύ θετική για την Ελλάδα, ενώ στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους επενδυτές σημείωσε πως "θα βρουν απέναντί τους ανοιχτό πνεύμα".

Συνάντηση με τους χρηματιστές στο City

Mετά τη συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον βρετανό ομόλογό του, εν συνεχεία βρέθηκε σε συνάντηση με περισσότερους από 100 χρηματιστηριακούς και τραπεζικούς παράγοντες στο City του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους τραπεζίτες πως η Ελλάδα θα εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς να επιβαρυνθούν οι ιδιώτες επενδύτες.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom