Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Αγρινίου Αγιο Χριστόφορο


Με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ ο Εορτασμός του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου.

Σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στις 7:00μμ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός
Εσπερινός στο Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά. (Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε και στον παλαιό ναό του Αγίου Χριστοφόρου ).

Στις 7.30μμ. έλαβε χώρα παράσταση παιδικών Χορευτικών στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων,όπου συμμετείχαν τα Χορευτικά Τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου,η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Λαογραφικός Όμιλος «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι»,ο Λαογραφικός Όμιλος «Ρίζες»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λειβαδακιωτών-Αβωρανιτών»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεστιέων»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχαιοφίλων Γαβαλούς»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο»,ο Σύλλογος «Μικρασιατών Ν. Αιτωλοακαρνανίας»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Πρόοδος»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Συντροφιά με την Παράδοση» και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας Δ.Ψαθάς.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:

7:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά.

(Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου)

6:25μ.μ. Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου

6:30μ.μ. Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά.

7:15μ.μ. Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου
Στη Λιτανεία συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Το βράδυ στις 10.00μ.μ. θα λάβει χώρα συναυλία με την Παραδοσιακή Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και τη Νεανική Χορωδία Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου,την οποία θα διευθύνει ο Παναγιώτης Μήτσος καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom