Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα για την «ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ. - Ενας ασφαλής ηλεκτρονικός παιδότοπος


Η παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr. πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το διοικητή της υπηρεσίας, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, αλλά και τη WIND που στηρίζει συστηματικά τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το www.cyberkid.gov.gr.

Στόχος ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας των
παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε η παρουσίαση της νέας ενότητας "Ψηφιακή Αλάνα", η οποία περιέχει 15 παραδοσιακά παιχνίδια όπως "Γκρινιάρης", "Μονόπολη", "Ντύνω την κούκλα μου", "Μάντεψε Ποιος", "Ντάμα", "Σκάκι", "Μπάσκετ", "Φιδάκι", "Κρεμάλα" κ.ά. σε multimedia μορφή.

To περιεχόμενο της σελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 έως 12 ετών και για γονείς.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 1.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίχτηκε από τη WIND.

H εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κ. Δένδια, ο οποίος εξήρε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί ο χώρος του Διαδικτύου προκειμένου να σερφάρουν με ασφάλεια οι μαθητές και τόνισε ότι δεν πρέπει να «κυνηγάνε» τους βαθμούς καθώς και εκείνος τελείωσε με 15,4 παρόλα αυτά η ζωή του πήγε μια χαρά.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον υπουργό και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αυτή τη σημαντική κίνηση και τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει το χώρο του Διαδικτύου όπως επίσης και ότι ως πολιτεία πρέπει να θωρακίσουμε το χώρο του σχολείου από τη βία που εκδηλώνεται στο Διαδίκτυο.



Από την πλευρά του ο κ. Σφακιανάκης, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί το παιχνίδι των παιδιών στο Διαδίκτυο λέγοντας πως «πρέπει να είναι ένα πραγματικό παιχνίδι χωρίς παιδόφιλους». Προέτρεψε μάλιστα τα παιδιά να μην «τσιμπάνε» από τους ψηφιακούς φίλους και να φροντίζουν να έχουν στο Διαδίκτυο φίλους που έχουν και στην πραγματική τους ζωή.

Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους. Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 - 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom