Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Θερίζει η πείνα τον Στρατό!


Διπλασιάστηκε ο αριθμός των αξιωματικών (αλλά και των οικογενειών τους) που σιτίζονται στις λέσχες για να επιβιώσουν!

Σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου, προκαλούν όσα αποκαλύπτονται από επίσημο έγγραφο του... υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αντί οι στρατιωτικοί, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για να κόβεται η όρεξη σε κάθε εχθρό της Ελλάδας, να έχουν διασφαλισμένα τα προς το ζην, διαπιστώνεται ότι οι συνέπειες του Μνημονίου τούς έχουν οδηγήσει σε απίστευτες δυσκολίες, ώστε να κάνουν ουρές στη ΛΑΕΔ για μπορέσουν να σιτιστούν με χαμηλές τιμές και με αξιοπρέπεια τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

«Στα όρια»

Όπως επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος, το ποσοστό των αξιωματικών που επιλέγουν τη Λέσχη Αξιωματικών για φαγητό διπλασιάστηκε (τουλάχιστον) από το 2010! Χαρακτηριστικά «η ΛΑΕΔ εξυπηρέτησε το έτος 2010 περί τους 5.442 σιτιζόμενους, όταν μόνο στο α' τρίμηνο του έτους 2013 ο αριθμός αυτών ανέρχεται στους 8.411, εξαντλώντας τα όρια λειτουργίας της» αναφέρει στο έγγραφο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εποχή του Μνημονίου έχουν απολέσει περίπου το 40% του εισοδήματος που είχαν πριν από την κρίση και την ένταξη της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.

Πάντως, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ένα σημαντικό μέρος από τις απώλειες αυτές θα επιστρέψει (;) στα στελέχη από το μέρισμα που θα προκύψει από το πρωτογενές πλεόνασμα (;).

Παράλληλα, εκκρεμεί και η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που δικαιώνει (και μάλιστα αναδρομικά) τους στρατιωτικούς για τις περικοπές.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να απαντήσει εγγράφως για τη λειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

«Η παρούσα δημοσιοοικονομική κατάσταση αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και χαμηλού κόστους που προσφέρει η ΛΑΕΔ (πρόκειται για το εμβληματικό κτίριο επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης) στους δικαιούχους της έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του προς εξυπηρέτηση προσωπικού. Ενημερώνει ωστόσο ότι το ΓΕΣ, ως καθ’ ύλην αρμόδιο επιτελείο, κρίνοντας επιβεβλημένη την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της ΛΑΕΔ έχει ενισχύσει τη δύναμη των υπηρετούντων σε αυτή με στελέχη και οπλίτες θητείας που δύνανται να αντεπεξέλθουν σε απαιτητικές ειδικότητες, οι οποίες σχετίζονται με την παράθεση γευμάτων του εστιατορίου και οι οποίες θέσεις επανδρώνονταν έως σήμερα από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, το οποίο έχει μειωθεί, λόγω κινητικότητας και συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει, εξάλλου, γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του Πίνακα Οργανώσεως και Υλικού της ΛΑΕΔ, με σκοπό τη στελέχωσή της με προσωπικό κατάλληλου αριθμού και ειδικοτήτων, ώστε να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας της.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διατροφή!

ΣΤΙΣ Στρατιωτικές Λέσχες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια μπορούν να σιτίζονται οι επιθυμούντες αξιωματικοί και ανθυπασπιστές εν ενέργεια ή εν αποστρατεία και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους. Ως προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι γονείς, η σύζυγος, τα τέκνα και τα άγαμα αδέλφια των αξιωματικών.

Επίσης μπορούν να σιτίζονται οι εν ενεργεία μόνιμοι και εθελοντές υπαξιωματικοί και τα μέλη των οικογενειών τους. Το δικαίωμα σίτισης προσφέρεται αντί του ποσού των 2 ευρώ και 16 λεπτών, όπως καθορίστηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα εστιατόρια των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού προσφέρουν δωρεάν γεύματα στο προσωπικό τους. Το ίδιο συμβαίνει (δωρεάν ή αντί αμελητέου ποσού) και στις μονάδες του Στρατού Ξηράς για τους μόνιμους υπαξιωματικούς.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08/02/2014 – Β. ΘΑΣΙΤΗΣ - Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom