Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Πανικός στην κυβέρνηση - Δεν έρχεται η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου


Τελικά ισχύει η αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης για τις 8 και 9 Ιανουαρίου στην Αθήνα της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, που ελέγχει το ρόλο της τρόικας. 

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναφέρει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική αναβάλλεται για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο οποίος συμμετέχει στη συγκεκριμένη αποστολή, με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ειδοποιήθηκε από τη γραμματεία της εν λόγω Επιτροπής, που τον ενημέρωνε ότι «ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός στην κυβέρνηση

Στο αν υπήρχε σκοπιμότητα για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, αναφέρεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωσή του, καταλογίζοντας φόβο στην κυβέρνηση για τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη , εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας:

"Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Την κυριεύει ο φόβος μπροστά στον καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης.

Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του.

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας".

Kεδίκογλου: Θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ
«Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...»

Θεωρίες συνωμοσίες χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αναβολή της επίσκεψης στην Αθήνα της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς.

Ο κ. Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας». Τονίζει δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς». Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή τους και καταλήγει λέγοντας ότι: «Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...».
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom