Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές της Κύπρου - Νεκρός ο κρατούμενος!

Τα έσπασαν όλα οι εξεγερθέντες κατάδικοι και έθεσαν φωτιά - Σε ετοιμότητα για επέμβαση βρίσκεται η ΜΜΑΔ

- Συναγερμός στη πτέρυγα 1Α των Κεντρικών Φυλακών
- Αλλοδαπός βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του
- Έγινε αντιληπτός από συγκρατούμενούς του
- Κατέληξε πριν από λίγο στο νοσοκομείο

Κι όμως είναι δυνατόν! Νέα αυτοκτονία σημειώθηκε πριν από λίγο στις κεντρικές φυλακές. Κρατούμενος στην πτέρυγα 1Α βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από συγκρατούμενους του, οι οποίοι τον κατέβασαν. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης, σε σχέση με υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως πληροφορείται το Newsit.com.cy αυτή την ώρα στις κεντρικές φυλακές επικρατεί χαμός, με τους κατάδικους να έχουν εξεγερθεί. Συγκεκριμένα, ανέβηκαν στα κάγκελα και βρίζουν εξαγριωμένοι τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο για τις απανωτές αυτοκτονίες.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν ιστοσελίδες εφημερίδων, φέρουν τον κ. Τρυφωνίδη, να έχει κρυφτεί φοβισμένος στο φρουραρχείο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξεγερθέντες κατάδικοι τα έσπασαν όλα και έθεσαν φωτιά στον χώρο των φυλακών. Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η αστυνομία με τα μέλη της ΜΜΑΔ να ετοιμάζονται να επέμβουν, εάν δεν επιτευχθεί η καταστολή της εξέγερσης από τη διοίκηση των Φυλακών.

Αναστασιάδης:"Θα ξηλωθούν όσοι ευθύνονται για την κτηνωδία"

«Δεν πάει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, για την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, μετά τις τρεις αυτοκτονίες, μία απόπειρα αυτοκτονίας και το βιασμό νεαρού καταδίκου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης,συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, Ιωνά Νικολάου και Πέτρο Πετρίδη, αντίστοιχα, επισκέφθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Λευκωσίας το θύμα του βιασμού στις Κεντρικές Φυλακές και δήλωσε ότι «θα ξηλωθούν όσοι ευθύνονται για την κτηνωδία και τη διαφθορά».

Τόνισε ότι μετέβη στο Νοσοκομείο για να δώσει θάρρος στο θύμα και του ζήτησε να μην πτοηθεί από τις απειλές και να μιλήσει στην Αρχές. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι εντός των ημερών θα τεθεί τέλος στην ανοχή τόσο στις Κεντρικές Φυλακές όσο και στην Αστυνομία. Αναφέρθηκε σε δέσμη μέτρων που θα ληφθούν και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες όλοι θα συνειδητοποιήσουν την επιβολή του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom