Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ από το ΚΕΠΕ:Δουλέψτε σκλάβοι τζάμπα για ένα χρόνο για να μειωθεί η ανεργία


- Πρωτοφανής πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)
- Προτείνει κατάργηση του κατώτατου μισθού για έναν χρόνο στους νέους 15-24 χρόνων.

Δουλέψτε τζάμπα για ένα χρόνο για να μειωθεί η ανεργία, λέει στους νέους έως 24 ετών το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Πλήρως εναρμονισμένο με τις… ρηξικέλευθες προτάσεις διεθνών οικονομικών οργανισμών, το ΚΕΠΕ προτείνει κατάργηση του βασικού μισθού των 511 ευρώ.

Διαβάζουμε σήστο ρεπορτάζ των Μάριου Χριστοδούλου και Κώστα Τσάβαλου στη σελίδα 50 της Εφημερίδας των Συντακτών:
Άμισθη εργασία προτείνει για τους νέους ως 24 ετών ο εμπειρογνώμονας για να δοθεί έτσι ένα κίνητρο στις εταιρείες για να τους προσλάβουν. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά προτείνεται κατάργηση του βασικού μισθού για έναν χρόνο.

Παράλληλα προτείνεται να αντικατασταθεί και το επίδομα ανεργίας από τις γνωστές πλέον επιταγές πρόσληψης που παίρνουν οι άνεργοι για την πρόσληψή τους σε κάποια εταιρεία.

Παράλληλα προτείνεται ακόμη και... εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες αφού οι ελληνικές επιχειρήσεις τώρα και στο μέλλον δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών η προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%.

Σχόλιο Ζείδωρον:Θυμάστε την "σιδηρά" κυρία του ΠΑΣΟΚ,Αννα Διαμαντοπούλου,που είχε προτείνει στους εκπαιδευτικούς την εθελοντική εργασία;
Μήπως θυμάστε και τον κύριο Πέτρο Δούκα,ο οποίος είχε προτείνει ό,τι ακριβώς λέει τώρα και το ΚΕΠΕ;Ηρθε λοιπόν και η σειρά των εμπειρογνωμόνων να προτείνουν τη δημιουργία σκλάβων.
Τι μεγαλύτερη απόδειξη πως τίποτα δεν είναι τυχαίο απ' όσα γίνονται τα τελευταία 6 τουλάχιστον χρόνια στη χώρα μας;

Είτε με την πειθώ,είτε δια της βίας θέλουν να δημιουργήσουν σκλάβους!
Επί τη ευκαιρία κύριε εμπεορογνώμονα του ΚΕΠΕ δεν μας λέτε τι μισθό ενθυλακώνετε και ποια η αμοιβή σας για την εν λόγω σοφή πρόταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom