Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αύριο στο αυτόφωρο οι 7 ακτιβιστές για την κεραία στο γήπεδο της Επανομής (βίντεο)

Κάθε ευνομούμενη πολιτεία έχει τους νόμους και τους κανόνες της. Ο νομοθέτης ορίζει τους νόμους και οι πολίτες οφείλουμε να  υπακούουμε σ' αυτούς και να τους τηρούμε. Αυτή είναι μια γενικά αποδεκτή αρχή με την προϋπόθεση ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και διασφαλίζει από πλευράς της τους όρους εκείνους ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές αδικίες και ανισότητες.  

Εξασφαλίζει την δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια για τις ιδιαίτερα οικονομικά αδύναμες ομάδες των κατοίκων της. Αυτό οφείλει να πράττει ειδικά σήμερα που η κρίση (που η ίδια, μέσω ή λόγω των πολιτικών που την διαχειρίζονται, δημιούργησε) έχει οδηγήσει στην ανεργία 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, στην αυτοκτονία ένα Έλληνα κάθε 18 ώρες, 500 χιλιάδες Ελληνόπουλα στην μετανάστευση και στην ανέχεια την μεγάλη πλειοψηφία του λαού.


Αντί όμως η κυβέρνηση να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο απέναντι στους πολίτες που πληρώνουν το τίμημα των ανομημάτων των κομμάτων που την απαρτίζουν και να πάψει να τους ξεζουμίζει με φόρους, χαράτσια και κατασχέσεις έρχεται να ασκήσει δια των οργάνων της  σκληρότητα και βαρβαρότητα ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι ανεξήγητες οι προθέσεις της.

Μια τέτοια περίπτωση αντιμετωπίζει η  κοινωνία του Θερμαϊκού με την ταλαιπωρία που υφίστανται από την Κυριακή το απόγευμα οι επτά συλληφθέντες κάτοικοι της Επανομής.


Η ιστορία ξεκίνησε όταν κάποιο πρωϊνό (πριν περίπου ένα μήνα) έκπληκτοι διαπίστωσαν πως εν μια νυκτί είχε ανεγερθεί μια γιγαντιαία  κεραία μέσα στο γήπεδο της πόλης. Οι διοικούντες της ομάδα της Αναγέννησης Επανομής με το πρόσχημα του προσπορισμού εσόδων στο ταμείο της ομάδας ποδοσφαίρου, παραχώρησαν το δικαίωμα εγκατάστασης της κεραίας της Cosmote μέσα στο γήπεδο. 

Έτσι αδιαφορώντας αν βομβαρδίζονται με ακτινοβολία τα παιδιά που αθλούνται αλλά και  οι μαθητές των τριών σχολείων που βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση των 300 μέτρων, σηκώθηκε το τέρας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Οι κάτοικοι φυσικά αντέδρασαν. Όχι όλοι δυστυχώς. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν πάντα κι αυτοί που είναι είτε με το χρήμα, είτε με τους παράγοντες, είτε με το πνεύμα αντιλογίας είτε έχουν τρικυμία στο κεφάλι τους. Και είναι αυτοί που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και θεωρούν τουλάχιστον ανόητους όσοι είναι αντίθετοι στην αλόγιστη τοποθέτησή τους. Η Επανομή στην προκειμένη περίπτωση δεν κατάφερε να διαφοροποιηθεί από τον κανόνα.


Η Κίνηση Πολιτών Επανομής από κοινού με την Επιτροπή γειτονιάς στο γήπεδο ανέλαβαν πρωτοβουλία για το ξεκίνημα ενός αγώνα για την απομάκρυνση της επίμαχης κεραίας.
Στα πλαίσια αυτού του αγώνα, προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, αποφάσισαν να σηκώσουν ένα πανό στο γήπεδο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ποδοσφαίρου της Κυριακής. Μπήκαν στο γήπεδο με τα παιδιά τους και φωτογραφήθηκαν με το πανό που έγραφε  "ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΟΧΙ ΚΕΡΑΙΕΣ, Πρώτα η ζωή μας - Μετά τα λεφτά σας". Και φυσικά είχαν ενημερώσει την αστυνομική διεύθυνση.
Και ενώ συμφωνήθηκε  πόση ώρα θα έμεναν στον αγωνιστικό χώρο, όταν αποχώρησαν ο διοικητής του ΑΤ, με μια ανεξήγητη απόφασή του κάλεσε 4 διμοιρίες ΜΑΤ (σαν να είχε να αντιμετωπίσει επικίνδυνους κακοποιούς), έκλεισε την μεγάλη πόρτα εξόδου αφήνοντας ανοιχτή μια μικρότερη ώστε οι 200 περίπου ειρηνικοί διαδηλωτές να περάσουν από face control των αστυνομικών και ματατζήδων και να προχωρήσουν έτσι στη σύλληψη των επτά ανδρών. Λόγος της σύλληψης η παρακώλυση τέλεσης του ποδοσφαιρικού αγώνα (Επανομή - Καρδία.... φοβερό ματς) που διεκόπη με απόφαση του διαιτητή.
Από τη στιγμή εκείνη ξεκινά ένας γολγοθάς για τους φίλους μας. Παραμένουν κρατούμενοι όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Επανομής, χωρίς να μπορούν να κοιμηθούν αφού με το ζόρι είχαν απλώς καθίσματα για να περάσουν τη νύχτα τους. Οδηγούνται το πρωί της Δευτέρα άυπνοι και σιδεροδέσμιοι στην ΓΑΔΘεσσαλονίκης, στη σήμανση με ένα βρώμικο καμιόνι και από εκεί στο δικαστικό μέγαρο για την εκδίκαση του αυτοφώρου με  κατηγορία την παρεμπόδιση τέλεσης αθλητικού αγώνα, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, σαν να είναι χουλιγκάνοι.

Πλήθος κόσμου τους συμπαραστάθηκε ενεργά στην δικαστική αίθουσα.Διακρίναμε τους βουλευτές του Σύριζα Λίτσα Αμμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννη Αμανατίδη και Τάσο Κουράκη, τους δημοτικούς συμβούλους Θερμαϊκού Ιωσήφ Μισαλέμη και Βαγγέλη Κουκουρίγκο.
 Ο δικηγόρος των ακτιβιστών όμως ζήτησε αναβολή προκειμένου να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπεράσπισή τους.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, όρισε δικάσιμο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 12 μμ και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την Τετάρτη θα πρέπει τα δικαστήρια να γεμίσουν από συμπαραστάτες των ακτιβιστών της Επανομής. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί τους με την απαίτηση να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο.

Είναι αδιανόητο οι Χριστοφοράκοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που ταΐστηκαν το ίδιο και να δικάζονται ενεργοί πολίτες που το μόνο έγκλημά τους είναι ότι επιχείρησαν να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών τους από την επιβλαβή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;


από ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom