Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στους 47 έφτασαν οι νεκροί της τραγωδίας στη Λετονία - Αγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων (φωτο)


Οι διασώστες έχουν ανασύρει μέχρι σήμερα το μεσημέρι 47 σορούς από τα ερείπια του σουπερμάρκετ,η οροφή του οποίου κατέρρευσε χθες στη Ρίγα, ενώ τουλάχιστον 35 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τραυματισμένοι,ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι γνωστός.

Η οροφή του σούπερ μάρκετ Maxima κατέρρευσε
χθες το απόγευμα σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους.


Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Λετονίας, ενδέχεται να υπάρχουν δεκάδες ακόμη θύματα στα ερείπια, ενώ αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο αριθμός των αγνοούμενων δεν είναι γνωστός.

Έως το μεσημέρι σήμερα οι διασώστες είχαν ερευνήσει περίπου το μισό χώρο του σούπερ μάρκετ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Νόρμουντς Πλεγκερμάνις στο πρακτορείο BNS.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα. Μεταξύ των νεκρών είναι και 3 πυροσβέστες που σκοτώθηκαν όταν νέα τμήματα της οροφής κατέρρευσαν την ώρα που αναζητούσαν επιζώντες και θύματα στα ερείπια του σουπερμάρκετ,ενώ ακόμα 10 πυροσβέστες τραυματίστηκαν κι έχουν μεταφερθεί στο νοσοσκομείο.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν η εταιρεία Maxima Latvia, είχε κτιστεί το 2011.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του το 2011, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης ρουφ-γκάρντεν.Πιθανόν μεγάλοι όγκοι υλικών στην οροφή να προκάλεσαν την κατάρρευσή της.
Αξιωματούχοι της Maxima αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα της τραγωδίας, λέγοντας ότι θα κυκλοφορήσουν μια δήλωση αργότερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας, λέει ότι η παραβίαση των κανονισμών κατασκευής ήταν πιθανόν η αιτία της κατάρρευσης.

Ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία για το κράτος της Βαλτικής, δεδομένου ότι επανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1991. Η κυβέρνηση της Λετονίας κήρυξε τριήμερο πένθος που αρχίζει αύριο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom