Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διαψεύδει ο Βενιζέλος την αποκάλυψη του Die Zeit ότι ζήτησε να ''μαγειρέψουν'' το έλλειμμα!


Σε έναν off the record διάλογο του Γιερκ Ασμουσεν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρεται ρεπορτάζ του χθεσινού γερμανικού περιοδικού «Zeit Magazin»,που άναψε φωτιές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό της εφημερίδας «Zeit», σε ένα εξασέλιδο αφιέρωμα στον Ασμουσεν, περιγράφει μια σκηνή που εκτυλίχθηκε στο ταξίδι του στελέχους της ΕΚΤ στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο, μετά τη συζήτηση για το έλλειμμα του προϋπολογισμού «...ο Ασμουσεν φεύγει από το πρωθυπουργικό γραφείο εμβρόντητος!Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης τον έχει ρωτήσει αν γίνεται να αλλάξει τα νούμερα, ώστε το έλλειμμα να φαίνεται μικρότερο ή να εξαφανιστεί». Ο συντάκτης μάλιστα σημειώνει: «Για τον Ασμουσεν, αυτές οι λέξεις χαρακτηρίζουν την παλιά Ελλάδα».

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Zeit” για το παρασκήνιο στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ασμουσεν.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen - στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.

Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Διαψεύδει εκπρόσωπος της ΕΚΤ το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας για το περιεχόμενο της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γκεργκ Άσμουσεν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Γουίλιαμ Λέλιφελντ, δήλωσε ότι «η περιγραφή δεν είναι σωστή».

Στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» αναφερόταν,όπως γράφουμε παραπάνω, ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ρωτήσει τον κ. Άσμουσεν «εάν θα μπορούσε κανείς να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε το χρηματοδοτικό κενό να φαίνεται μικρότερο ή να εξαφανιστεί τελείως».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη διαψεύσει το δημοσίευμα, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι αναμένει διάψευση και από τον κ. Άσμουσεν και από την ΕΚΤ.

Για την ώρα ούτε ο Ασμουσεν,ούτε περιοδικό απάντησαν στη διάψευση Βενιζέλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom