Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σοβαρά κρούσματα αναπνευστικού σε κατοίκους του χωριού Ραϊνα Αγρινίου από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ


Τρίτη κατά σειράν έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ραϊνα Αγρινίου χτες Μ.Πέμπτη, και μεγάλη πυρκαγιά από τις πρωϊνές ώρες όπου συνεχίζεται ακόμα και τις βραδυνές.
Στό χώρο καταβάλονται προσπάθειες καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, απο την πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οστόσο είναι πολύ δυσκολο να αντιμετωπιστεί καθότι τα λιπαντικά που περιέχονται στον 80 τόνων μετασχηματιστή και τα οποία ειναι και αγνώστου ταυτότητος για την ασφάλεια των πολιτών που κατοικούν κοντά στον υποσταθμό, δεν ειναι εφικτό να σβήσουν με τα μέσα που διαθέτει η πυροσβεστική υπηρεσία.
Οι κάτοικοι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση απο τον υποσταθμό κατήγγειλαν οτι σήμερα είχαν προβλήματα με το αναπνευστικό αφου για πολλές ώρες ο αέρας που έπνεε οδήγησε την κάπνα στα σπίτια. Επίσης μας δήλωσαν οτι απο βδομάδα θα προβούν σε όλες τις ενέργειες για να εξασφαλίσουν ασφαλή διαβίωση, καθότι δεν μπορούν κάθε μήνα να εκτίθενται σε πυρκαγιά και καπνούς, που προκαλείται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
Αξίζει να αναφέρουμε οτι κανείς υπεύθυνος απο τη ΔΕΗ, η απο την αστυνομία που παραβρέθηκαν στο συμβάν δεν επισκέφτηκε τα σπίτια να ρωτήσει αν υπήρξε πρόβλημα, η αν χρειάζεται κάποιος πολίτης βοήθεια απο τα αναπνευστικά προβλήματα που προεκλήθησαν. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήταν οι άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο απο την πυροσβεστική υπηρεσία αργά το βράδυ.
IMG_6062

ΕΩΣ ΤΙΣ 7,00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΝΤΛΟΥΣΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΡΥΑΚΙ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ …
IMG_6101
IMG_6109
IMG_6110
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom